שיחה:קאת (צמח)/ארכיון

קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

על הלוח הזה

לא ניתן לעריכה

אליצור (שיחהתרומות)

רבי דוד מה דעתך להוסיף גם כאן מכתבי הרב רצאבי (ולא רק) בעניין ברכת הגאת ודיניו..

דויד (שיחהתרומות)

בשמחה אליצור. לקחתי על עצמי. תודה רבה!!

דויד (שיחהתרומות)

אליצור, הוספתי קצת. אתה מוזמן לתקן אם צריך.

אליצור (שיחהתרומות)

אז אין מה לתקן אלא לדעת מה פסקו רבותינו ונשאר לדון לפניהם בקרקע..

אליצור (שיחהתרומות)

מעודי לא ידעתי מדוע לא מברכים על הלעיסה שיש בה טעם (לפני שבועיים טעמתי לראשונה וראיתי שיש טעם..) א". לבכ אנא כתוב בקצרה הנימוקים שמובאים מדוע לא לברך?. מדוע שהכל?.. יש פרי אחר וזה לא עיקר הפרי? זה גם הנימוק לערלה? או שאינו נחשב לעץ?.. אההה עכשיו אני רואה בהערות שהבאת שעיקר הנימוק לברכה שאינו עיקר העץ (ונראה שא"כ גם הפירות מותרים בהנאה שהוא כמו נוטע לסייג ולקורות) וגם הוסיף שלא נחשבת אכילה כל כך כי רק מוצץ את המשקה.. תנוח דעתך שהנחת את דעתי. מהיום אומר לאלה הנוהגים ללעוס (לְכַזֵּן) שהרב רצאבי פוסק לברך...

אגב, אחד מהלועסים השווה את דינו לאיזה סוג מסטיק "כמו נייר שמניחים בפה כדי להעביר ריח רע והוא מתנדף"... יש לך מושג למה הוא מתכוון? אני לא מכיר דבר כזה... (ובכל אופן נראה דאינו דומה לזה כלל)

דויד (שיחהתרומות)

האמת לא נגעתי בזה בחיי, אבל היום דנתי על זה עם החברותא שלי שאמר שלעס את זה כמה פעמים.

ממה שאני מבין זה ממש כמו מסטיק רק לא מתוק אלא מר ועם הזמן מתרגלים למרירות.

אין נושאים ישנים יותר