רשות ממשלתית

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

רשות ממשלתית או סוכנות ממשלתית היא ארגון המהווה חלק מהמנגנון הממשלתי של מדינה, אשר אחראי לפיקוח וניהול של תחומים ועניינים מסוימים. ישנו מגוון רחב של רשויות ממשלתיות, אשר אחראיות על מגוון תחומים; מספר דוגמאות לרשויות ממשלתיות הן:

היסטוריה

דוגמאות מוקדמות של גופים אשר כיום היו נכנסים להגדרת "רשות ממשלתית" הן מנהלת הצי המלכותי הבריטי, האחראית על ספינות ועל אספקה ימית, אשר הוקמה ב-1546 על ידי המלך הנרי השמיני, ונציב פשיטת הרגל הבריטי (אנ'), שבין השנים 1571 ל-1883 היה אחראי על טיפול בהליכי פשיטת רגל של חייבים.

בישראל

בישראל פועלים משרדי הממשלה באמצעות יחידות המרכיבות את המשרד (אגפים, מחלקות וכו') ובאמצעות רשויות ממשלתיות הכפופות למשרד. רשות ממשלתית מתאפיינת בעצמאות גדולה יותר מאשר יחידה שהיא חלק מהמשרד הממשלתי. דוגמה לכך מופיעה בהצעת החוק להפיכת אגף שוק ההון ביטוח וחיסכון לרשות שוק ההון ביטוח וחיסכון:

"מוצע להפוך את אגף שוק ההון לרשות שתיקרא רשות שוק ההון ביטוח וחיסכון. הרשות תפעל כיחידה עצמאית במשרד האוצר והשר הממונה עליה יהיה שר האוצר. הפיכת אגף שוק ההון לרשות עצמאית אשר בראשה יעמוד הממונה על שוק ההון ביטוח וחיסכון צפויה להקנות לממונה עצמאות וחופש פעולה מינהלי הדרושים לביצוע תפקידיו המורכבים ולהפעלת סמכויותיו באופן מיטבי".[1]

ראו גם

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא רשות ממשלתית בוויקישיתוף

הערות שוליים

הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

37118570רשות ממשלתית