רפש ורוד

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
בשר בקר טחון

רפש ורוד (אנגלית: Pink Slime) הוא כינוי לחומר גלם בתעשיית הבשר המכונה בז'רגון המקצועי בקר דל-שומן במרקם עדין (אנגלית: LFTB - lean finely textured beef) או נתחי בקר דלי-שומן ללא עצם.

הרפש הוורוד מיוצר בארצות-הברית מנתחי בקר לבשר שאינם ראויים למאכל אדם כשלעצמם בשל רמות גבוהות של חיידקים שהם מכילים. בהליך ההכנה של הרפש הוורוד, מחממים את הנתחים לטמפרטורה גבוהה ומפרידים מהם את השומן באמצעות צנטריפוגה ותהליכי הקפאה מהירה. לאחר מכן, נדחס הבשר דרך צינורות דקים, בהם הוא מושרה בתערובת של גז אמוניה ומים או חומצת לימון במטרה להשמיד חיידקים כגון סלמונלה ואי קולי.

בשנת 2001, אישרה מחלקת החקלאות של ארצות הברית (ה-USDA) את המוצר לצריכה מוגבלת על ידי בני-אדם ומאז הוא משמש כתוסף מזון לבשר בקר מעובד. הרגולטור בארצות-הברית מגביל את יצרני הבשר בשימוש ברפש הוורוד לרמות של לא יותר מ-15% עד 25% מהמוצר המוגמר לצרכן. בסדרת תחקירים בנושא שערך ערוץ הטלוויזיה ABC ושודרה בשנת 2012 נטען כי 70% ממוצרי הבשר הטחון הנמכרים בסופרמרקטים מכילים רפש ורוד.

טרם המצאתה של הטכנולוגיה ליצירתו, היו נתחי הבשר מהם מופק הרפש הוורוד פסולים למאכל אדם ושימשו כתוסף מזון לחיות משק וכבסיס למזון כלבים.

קישורים חיצוניים

ערך זה הוא קצרמר בנושא מזון. אתם מוזמנים לתרום למכלול ולהרחיב אותו.
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

23406630רפש ורוד