רעמסס השמיני
תבליט של הנסיך סטהרחפשף השני, אחד מבניו הרבים של רעמסס השלישי, ממקדשו של האחרון במדינת האבו. מאוחר יותר עלה סטהרחפשף השני לזמן קצר על כס המלכות כמלך רעמסס השמיני. |
רַעְמְסֵס הָשְמִינִי (בתרגום ממצרית עתיקה: "בנו של רע"; שלט 1130–1129 לפנה"ס, או רק 1130 לפנה"ס) או רעמסס סטהרחפשף מריאמון ('סט הוא כוחו, אהוב על אמון'), היה הפרעה השביעי של השושלת ה-20 (אנ') של הממלכה החדשה (אנ') של מצרים העתיקה, והיה ה-9 מבין 10 בניו של רעמסס השלישי.
שלטון
רעמסס השמיני הוא השליט המעורפל ביותר של שושלת זו, והמידע העדכני ממלכותו הקצרה מצביע על כך שהוא החזיק מעמד על כס המלכות שנה אחת לכל היותר. העובדה שהוא עלה לשלטון לאחר מותו של רעמסס השביעי - אחיינו למחצה ובנו של רעמסס השישי - עשויה להצביע על בעיה מתמשכת בירושה המלכותית. רעמסס השמיני היה בנו של רעמסס השלישי.[1]
הכינוי המלכותי של רעמסס השמיני, אוסרמאטרה אחנאמון, פירושו "עוצמתית היא המאעת של רע, אפקטיבית עבור אמון". מונומנטים מתקופת שלטונו נדירים, והם כוללים בעיקר כתובת במדינת האבו, אזכור של שליט זה במסמך אחד – אסטלה ברלין 2081 של הורי באבידוס – וחרפושית אחת. התאריך הידוע היחיד שלו הוא כתובת של שנה 1, פרט (אנ')[א]1, יום 2 בקברו של קיינבו (קבר תבאי 113) בתבאי.
הכתובת בקבר מציינת שלקח 3 וחצי חודשים, משנה 1, אחט (אנ') 1 יום 13 של רעמסס השמיני, להתחיל לעבוד ולצייר סצנות על קפלת הקבר בקברו של קיינבו, ועד לשנה 1, פרט 1, יום 2 כדי להשלים את העבודה. מאחר שלא חל שינוי שנה במרווח זמן זה, תאריך עלייתו לשלטון של רעמסס השמיני חייב להיות מחוץ לתקופה זו של טקסט זה, "כלומר, בתוך פרט 1, יום 3 עד אחט 1, יום 12".
קבורה
הוא הפרעה היחיד של השושלת העשרים שקברו לא זוהה בוודאות בעמק המלכים, אם כי כמה חוקרים הציעו כי קבר KV19 (אנ'), קברו של הנסיך מנטוהרחפשף (אנ'), בנו של רעמסס התשיעי, הוכן במקור עבור רעמסס השמיני, אבל התברר כבלתי מתאים כאשר הפך למלך בזכות עצמו. צוות חוקרים כלל מצרי בראשות עפיפי רוחיים בפיקוחו של ד"ר זאהי חוואס חיפש את קבר פרעה.[2] ייתכן שהעבודה על קברו של רעמסס השמיני החלה לפני שעלה לכס המלכות, כאשר הוא נודע בתור הנסיך סתהרחפשף, כפי שהציע אוסטרקון שהתגלה בעמק המלכות.
לפני שהפך לפרעה, נבנה עבורו הקבר QV43 בעמק המלכות, אולם הקבר מעולם לא היה בשימוש.[3]
קישורים חיצוניים
- רעמסס השמיני, באתר אנציקלופדיה בריטניקה (באנגלית)
ביאורים
- ^ אחת משלוש העונות בלוח השנה המצרי. בערך מ-9 בינואר ועד 8 במאי העונה חולקה ל-4 חודשים ירחיים
הערות שוליים
- ^ Ramses VIII, Encyclopaedia Britannica
- ^ www.guardians.net
- ^ "Valley of the Queens - Tomb 43". ib205.tripod.com. נבדק ב-2018-04-26.
הקודם: רעמסס השביעי |
פרעוני מצרים | הבא: רעמסס התשיעי |
38989625רעמסס השמיני