רופא כללי

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

רופא כללי הוא אדם שסיים לימודי רפואה בדרגת תואר דוקטור (לרוב נע בין 6 ל-7 שנים) וקיבל רישוי לעסוק ברפואה קונבנציונאלית במדינה אחת או יותר, אך בחר מסיבותיו שלו, שלא להמשיך למסלול התמחות ספציפי ברפואה (לרוב נע בין שנתיים ל-4 שנים) של לימודים ופעולה רפואית תחת הדרכה. רופא כללי הוא אם כך רופא ללא התמחות רפואית.

בישראל, כל הרופאים הכלליים רשומים בפנקס הרופאים של משרד הבריאות הישראלי.

העיסוק ברפואה כללית מעט שונה מעיסוק ברפואה עם מומחיות לתחום מסוים - בכל הנוגע לרישום תרופות, על רופא כללי חלות פחות הגבלות חוקיות ומנהלתיות החלות על רופאים מומחים מסוימים והוא רשאי לרשום תרופות בצורה חופשית יותר ותחת פיקוח מועט יותר. עם זאת, בכל הנוגע לביצוע ניתוחים, חלות על הרופא הכללי הגבלות רבות והוא אסור, במישרין או בעקיפין, לבצע ניתוחים רבים השמורים בלבד לרופאים מההתמחויות השונות.

עיסוקו של רופא כללי דומה יחסית לעיסוקם של רופא פנימי ורופא משפחה אך אלו בניגוד לרופא כללי עברו התמחות שכן רפואה פנימית ורפואת משפחה הן התמחויות בתחום הרפואה.

הסיבות לבחירה בעיסוק ברפואה כללית הן למשל רצון לחופש פעולה רחב יותר מבחינת רישום תרופות, קושי לתקשר בשפת המקום (מקשה על ביצוע התמחות לאורך מספר שנים) כמו עם חלק מהעולים החדשים, הרצון להתמחות בתחום שלא זכה לתוכנית התמחות מסודרת באותה המדינה או הרצון לעסוק ברפואה עיסוק רב-תחומי.

ראו גם

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא רופא כללי בוויקישיתוף
P medicine Colored Flat.svg ערך זה הוא קצרמר בנושא רפואה. אתם מוזמנים לתרום למכלול ולהרחיב אותו.

הבהרה: המידע במכלול נועד להעשרה בלבד ואינו מהווה יעוץ רפואי.