רוני שטאובר

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
אין תמונה חופשית

רוני שטאובר הוא המנהל האקדמי של ספריית וינר לחקר התקופה הנאצית והשואה, הוא מרצה בחוג להיסטוריה של עם ישראל באוניברסיטת תל אביב וחבר הוועדה המדעית של יד ושם.

שטאובר חוקר את השואה, את השפעת זיכרון השואה על השיח הפוליטי בישראל ועל הפעילות המדינית, את מאמציו של הממסד הפוליטי לעצב את זיכרון השואה, את יחסי ישראל-גרמניה ואת האנטישמיות המודרנית.

בשנים 2009-2007 היה שטאובר מרצה אורח באוניברסיטת רטגרס בניו ג'רזי.

תולדותיו

רוני שטאובר נולד ברמת גן. אביו יהודה נולד בעיר חוסט שברוסיה הקרפטית, היה מפעילי ארגון הבריחה ועלה לארץ ב-1946 באוניית המעפילים "מכס נורדאו", אמו פנינה נולדה בתל אביב להורים שהגיעו לארץ מפולין בשנות השלושים המוקדמות. עבודות התיזה שלו אותה סיים בהצטיינות עסקה בפעילותה של וועדת העזרה וההצלה בבודפשט עד הכיבוש הגרמני. הדוקטורט אותו כתב בהדרכת פרופ' דינה פורת דן בהתגבשות זיכרון השואה בארץ בשנות ה-50 באמצעות הוויכוח הציבורי על תגובתם של היהודי בשואה. בשנת 2000 התפרסם ספרו "הלקח לדור" שזכה בפרס מרדכי איש שלום בתולדות ארץ ישראל.

מפרסומיו

  • "הלקח לדור", שואה וגבורה במחשבה הציבורית בארץ, ירושלים 2000. הספר עוסק בעיצוב זיכרון השואה בישראל, החל מיוזמתו של מרדכי שנהבי, חבר קיבוץ משמר העמק, יוזמה שהחלה ב-1942, להקים יד ושם לנרצחים בשואה, עבור בעיצוב טקסי הזיכרון לשואה בראשית ימי המדינה, וכלה בוויכוחים על הכנסת השואה לתוכנית הלימודים בראשית שנות השמונים.
  • The Holocaust in Israeli Public Debate in the 1950s: Ideology and Memory (London, 2007)
  • Laying The Foundations for Holocaust Research: The Impact of the Historian Philip Friedman (Jerusalem, 2000);
  • Collaborations with the Nazis – Collective Memory and Public Discourse (London 2011).

קישורים חיצוניים

  • על מאמרו של שטאובר בנושא המשא ומתן בין גרמניה המערבית לישראל אחרי החתימה על הסכם השילומים בראשית שנות החמישים, בכרך ל"ז של כתב העת יד ושם: קובץ מחקרים'
P vip.svg ערך זה הוא קצרמר בנושא אישים. אתם מוזמנים לתרום למכלול ולהרחיב אותו.
Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0