רוטב ברווז
קפיצה לניווט
קפיצה לחיפוש
רוטב ברווז (מאנגלית: Duck sauce) מכונה גם רוטב שזיפים, הוא רוטב צהוב מתוק המוגש במסעדות סיניות באירופה ובארצות הברית כרוטב לתיבול אגרולים וגלילי אביב. הרוטב עשוי משזיפים, משמשים או אפרסקים וכן סוכר, חומץ, זנגוויל ופלפל צ'ילי.
מקור השם
שמו של "רוטב הברווז" מקורו בשמו האנגלי: "duck sauce". ברוטב זה אין ברווז, אולם הוא הוגש במסעדות סיניות בארצות הברית שם הוגש כתוספת לברווז בנוסח פקינג במקום רוטב ההויסין המסורתי.
קישורים חיצוניים
- דנה שיין, "חמוץ מָ-ווק" - טרנדים במטבח ה"סיני" ה"ישראלי" מאמר מאתר וואלה
27871152רוטב ברווז