רוטב ברווז

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
רוטב ברווז מוגש באריזות אישיות במסעדות מזון מהיר בסגנון סיני.

רוטב ברווזאנגלית: Duck sauce) מכונה גם רוטב שזיפים, הוא רוטב צהוב מתוק המוגש במסעדות סיניות באירופה ובארצות הברית כרוטב לתיבול אגרולים וגלילי אביב. הרוטב עשוי משזיפים, משמשים או אפרסקים וכן סוכר, חומץ, זנגוויל ופלפל צ'ילי.

מקור השם

שמו של "רוטב הברווז" מקורו בשמו האנגלי: "duck sauce". ברוטב זה אין ברווז, אולם הוא הוגש במסעדות סיניות בארצות הברית שם הוגש כתוספת לברווז בנוסח פקינג במקום רוטב ההויסין המסורתי.

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא רוטב ברווז בוויקישיתוף
ערך זה הוא קצרמר בנושא מזון. אתם מוזמנים לתרום למכלול ולהרחיב אותו.
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

27871152רוטב ברווז