רוטב בורדלז
קפיצה לניווט
קפיצה לחיפוש
רוטב בורדלז או רוטב בורדו (בצרפתית: Sauce Bordelaise) הוא רוטב עיקרי במטבח הצרפתי. הרוטב, המבוסס על יין אדום יבש, קרוי על שם אזור בורדו שבצרפת בו מיוצרים היינות הנחשבים לטובים בצרפת. הרוטב עשוי מיין אדום שצומצם (בושל עד לאידוי המים שבו) עם מח עצמות, בצלצלי פנינה ורוטב חום המכונה דמי גלאס.
רוטב זה מהווה מרכיב עיקרי גם במטבח הקריאולי של ניו אורלינס, אולם בגרסת ניו אורלינס הרוטב מתבסס על רסק של שום במקום על יין אדום. רסק זה מבושל עם מח העצמות ודמי גלאס. בגרסה אחרת הנפוצה בניו אורלינז הרוטב נעשה מחמאה, שמן זית ובצל ירוק, פטרוזיליה ושום - כאשר גרסה זו מוגשת כרוטב לאסקרגו (שבלולים) המכונים "אסקרגו בורדלז".
קישורים חיצוניים
- מתכון לרוטב בורדלז באתר מתכונים.נט
- מתכון לרוטב בורדלז(הקישור אינו פעיל) באתר נענע
- מתכון לרוטב בורדלז של השף ליאון אלקלעי
30206128רוטב בורדלז