דמי גלאס

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
צלע חזיר ופטריות ברוטב דמי גלאס, עם מחית בטטה וכרוב ניצנים

דמי גלאסצרפתית: Demi-glace - "חצי זגוגי") הוא סוג של רוטב חום המשמש במטבח הצרפתי.

דמי גלאס מוכן באמצעות שילוב כמויות זהות של ציר בשר בקר או ציר עגל, ורוטב אספניול, וצמצום התערובת (אידוי הנוזלים בתערובת על אש נמוכה) עד שנותרת מחצית התערובת. הרוטב העשיר שנוצר משמש לתיבול מאכלי בשר.

רוטב זה קשה להכנה בשל הזמן הארוך שנדרש להכנתו, ועל כן מרבים להחליף רוטב זה בציר בשר מצומצם. ציר זה כונה על ידי ג'וליה צ'יילד רוטב דמי גלאס למחצה ("semi-demi-glace").

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא דמי גלאס בוויקישיתוף
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

22198080דמי גלאס