רוגלך
קפיצה לניווט
קפיצה לחיפוש
מאכלים | |
---|---|
מוצא | יהדות אשכנז |
מרכיבים עיקריים |
בצק שמרים מילוי: שוקולד קינמון |
ברכתו | מזונות |
רוגלך או רוגאלך (מיידיש: "ראָגאַלעך"), הוא מאפה בצק שמרים בצורת שבלול אנכי דו-צדדי (דומה לקרואסון אבל בדרך כלל קטן יותר) הממולא בממרח שוקולד או קינמון. מקורו במטבח היהודי אשכנזי, והוא מאפה פופולרי בישראל.
אטימולוגיה
לפי רוביק רוזנטל, שמו של המאפה נגזר מהמילה היידית "ראָג" (מפולנית: róg - קרן) - בצורת הקטנה - "ראָגאַלע", או ברבים - "ראָגאַלעך".[1]
ייתכן שהמילה היידית נשאלה מהשפה הרוסית בה מאפה זהה ידוע בשם "רוגליק" (Рогалик) הנגזר גם הוא מהמילה "רוג" (рог) שפירושו "קרן".
ראו גם
קישורים חיצוניים
- ארז קומרובסקי, כך תכינו רוגלעך מושלמים, באתר ynet, 24 בינואר 2017
הערות שוליים
- ^ רוביק רוזנטל, הזירה הלשונית: לא עברית ולא נעליים, באתר nrg, 20 במאי 2005
31456990רוגלך