רבי ישראל ברודי

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
הרב ישראל ברודי
Rabbi Yisrael Brody.png
הרב ישראל ברודי
תמונה זו מוצגת בהמכלול בשימוש הוגן.
נשמח להחליפה בתמונה חופשית.
לידה 10 במאי 1895
פטירה 20 בפברואר 1979 (בגיל 83)
תפקידים נוספים הרב הראשי לאנגליה

הרב, סר ישראל ברודי (10 במאי 1895 ניוקאסל - 20 בפברואר 1979) היה הרב הראשי של בריטניה וחבר העמים הבריטי בין השנים 19481965.

קורות חייו

הרב ישראל ברודי נולד לאהרן ברודי בניוקאסל שעל נהר טיין, באנגליה והתחנך בהתחלה במכללת רד'רפורד בעיר הולדתו. לאחר מכן למד במכללה יהודית Jews' College ובקולג' האוניברסיטאי של לונדון. בהמשך למד בבייליול קולג', אוניברסיטת אוקספורד. בשנת 1917 התגייס לחיל האוויר המלכותי ושימש כרב צבאי עד סוף מלחמת העולם.

בשנת 1921 עבד בשרותי הרווחה של האיסט אנד הלונדוני עד שנסע לאוסטרליה. בעת ביקור הרב הראשי של בריטניה, ג'וזף הרץ, באוסטרליה, הוחלט למנות את הרב ברודי לרב הקהילה האורתודוקסית Melbourne Hebrew Congregation במלבורן. הוא שרת קהילה זו בשנים 19231937. באותה תקופה פעל גם במסגרת החוגים הציונים באוסטרליה ונבחר ליושב ראש הראשון של הפדרציה הציונית של אוסטרליה וניו זילנד שקמה בשנת 1927 על מנת לתאם פעילויות המועצות הציוניות הממלכתיות של אוסטרליה בחסות סר ג'ון מונש.

בעת שהותו באוסטרליה היה פעיל הרב ברודי גם בעיתונות היהודית (כחבר במערכת ה-Australian Jewish Herald). החל משנת 1933 והצטרף לבונים חופשיים בלשכת הדוכס מססקס מס' 48 תחת חסות הלשכה הגדולה של ויקטוריה. בהמשך הצטרף ל"לשכת המחקר ויקטוריה" מס' 218 והיה למגיסטר שלה. בשנת 1935 עבר לצ'פטר קולינגווד והיה ל Past Grand Chaplain של הלשכה הגדולה ויקטוריה. בראש הקהילה של בית הכנסת החדש של מלבורן, ניהל הקמת בית מדרש גדול ליד בית הכנסת. באפריל 1937 החליט לחזור לאנגליה. היה רבה של מלבורן באוסטרליה. אחרי סיום מלחמת העולם השנייה התמנה לרב ראשי לאנגליה, בגיל 53. הוא הקים את ועידת רבני אירופה. כמו כן עזר ליהודי אירופה להשתקם אחרי מלחמת העולם השנייה.

ביום פרישתו מהרבנות קיבל תואר אבירות כאות הוקרה על עזרתו ליהודי בריטניה; הוא היה הרב הראשון שזכה בכך.

הרבנים הראשיים יצחק ניסים ואיסר יהודה אונטרמן בחברת הרב ישראל ברודי, 1964

קישורים חיצוניים


Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0