קש (גבינה)

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

קש (Caş, לפי האלפבית הפונטי הבינלאומי: kaʃ) היא סוג של גבינה המיוצרת במזרח אירופה ובארצות הבלקן.

המילה קש לקוחה מהמילה הלטינית caseus והיא קרובה מבחינה לשונית למילה האנגלית cheese (גבינה).

הגבינה מיוצרת על ידי הוספת אנזים הגבנה לחלב טרי ולאחר שהיא מקרישה, הקום נמעך ואחר כך נאסף ונתלה בתוך אריג כדי לאפשר למי הגבינה להתנקז. בתהליך זה, הגבינה מקבלת צורה של מין דמעה עגולה ומיובשת ומבשילה עד שהיא מקבלת צבע צהוב וטעם חמוץ במידת-מה.

לאחר שגבינת הקש מוכנה, לעיתים הופכים אותה לגבינות מסוגים אחרים, כמו בורדוף או קשקבל.

מחוץ לטרנסילבניה, לעיתים המונח Caş מתאר גבינת טלמיה לפני שהומלחה או קצת אחרי.

הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

22354941קש (גבינה)