בורדוף

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
בורדוף
גבינת בורדוף

בורדוףרומנית: Branza de burduf), היא סוג של גבינת צאן מלוחה, העשויה מחלב כבשים ומיוצרת ברומניה. הגבינה היא בעלת מרקם רך במקצת ובעלת טעם חזק.

יצור הגבינה נעשה על ידי פריסת גבינת קש לחתיכות קטנות והמלחה. לאחר מכן שמים בקערת עץ גדולה ולשים בידיים. בתערובת זו ממלאים קיבת כבש או עור כבש שנוקו היטב ויובשו, או קליפת גזע עץ אשוח. הגבינה שנשמרה בעור ובקיבת כבש, ניתנת לשימוש גם לאחר תקופה ארוכה. הגבינה שנשמרה בקליפת גזע עץ האשוח, מקבלת במשך הזמן טעם מיוחד של שרף האשוח. הגבינה מוגשת כתוספת לממליגה, בלינצ'ס, ומאפים מבצק עלים. הגבינה אופיינית בעיקר לאזור טרנסילבניה שברומניה ונעשית בדרך כלל במחלבות ביתיות קטנות.

הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

30343165בורדוף