קרפדה במאורה
קפיצה לניווט
קפיצה לחיפוש
קרפדה במאורה הוא מאכל מסורתי של המטבח האנגלי[1] עשוי נקניקיות אפויות בבלילת פודינג יורקשייר, המוגש לרוב לצד ירקות ורוטב בשר עם בצל, לעיתים גם עם מחית תפוחי אדמה או טוגנים.
מקור שמו של המאכל אינו ודאי. בין השאר נטען כי השם מתאר את מראהו של המאכל, הנראה כקרפדה המציצה מהמאורה. אמנם המאכל כפי שהוא מוגש היום אינו נראה כך, אך במקורו לא הוכן מנקניקיות אלא ממגוון סוגי בשר (בין השאר בשר בקר, בשר כבש, כליות ועוד) שהונחו במרכז הבלילה, וניתן היה לדמותו לקרפדה האורבת לציד, כשרק חלק מגופה גלוי מחוץ למאורה[2].
הכנת המאכל מצריכה הלהטת תבנית אפייה בתנור, הכנסת הנקניקיות והבלילה לתבנית הלוהטת ואפייה למשך כמחצית שעה.
קישורים חיצוניים
מיזמי קרן ויקימדיה |
---|
תמונות ומדיה בוויקישיתוף: קרפדה במאורה |
שגיאות פרמטריות בתבנית:הארץ
פרמטרי חובה [ 4 ] חסרים דורעם גונט, עכבר העיר אונליין, קרפדה במאורה, באתר הארץ- מתכון מהמאה ה-19 לקרפדה במאורה, מאת Charles Elme Francatelli (1805-1876), עם סטייק וכליות וללא נקניקיות, באתר local food advisor
הערות שוליים
- ^ Heritage Dish ... Toad In The Hole, באתר: The British Food Trust
- ^ TOAD-IN-THE-HOLE, באתר: world widew ords
23205909קרפדה במאורה