אייסף - הקרן הבינלאומית לחינוך

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
(הופנה מהדף קרן אייסף)
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
סמליל הקרן
סמליל הקרן

אייסף - הקרן הבינלאומית לחינוך היא ארגון חברתי ציוני וקרן מלגות פרטית מהוותיקות בישראל. הקרן נוסדה בשנת 1977 על ידי אדמונד ספרא, רעייתו לילי ספרא ונינה ווינר, ופועלת בשיתוף המוסדות האקדמיים ושותפים נוספים, במטרה לצמצם פערים חברתיים בישראל.

חזון הקרן

סמלילו הקודם של ארגון "אייסף", ששימש עד אוקטובר 2017

מטרת הארגון היא "לפעול לצמצום פערים חברתיים בישראל באמצעות הגדלת הנגישות להשכלה גבוהה ותמיכה בסטודנטים בעלי פוטנציאל ממשפחות עם קשיים כלכליים". הקרן משלבת בין תמיכה כלכלית לבין מעורבות חברתית, פיתוח מנהיגות ותרומה לקהילה.

כדי להתקבל לקרן, נדרשים הסטודנטים לעמוד בקריטריונים כגון השלמת שירות בצה"ל או שירות לאומי מלא, הזדהות עם ערכי הקרן, ועמידה בתנאי קבלה ללימודים.

פעילות

שיטת הפעילות בארגון כוללת:

  • ליווי אישי ותמיכה למצוינות אישית ואקדמית, מהתואר הראשון ועד לפוסט דוקטורט
  • תוכנית מנהיגות לפיתוח מודעות חברתית: ידע, ערכים, זהות
  • תוכנית פרויקטים להתנדבות ומעורבות חברתית בפריפריה
  • ארגון בוגרים ליצירת נטוורקינג והשפעה חברתית

כ-11,000 בוגרי הקרן השתלבו בתפקידים משמעותיים בחברה הישראלית. רבים מבוגרי אייסף מצטרפים אל ארגון הבוגרים, המונה כיום אלפי חברים ומהווה רשת חברתית ומקצועית.

תוכנית המלגות הבינלאומית

מדי שנה מעניקה אייסף מלגות למימון לימודי דוקטורט ופוסט דוקטורט במוסדות אקדמיים בעולם (בהן מלגת אייסף-פולברייט), במטרה לקדם את המחקר בישראל ולסייע לחוקרים מהפריפריה להשתלב באקדמיה בישראל. עד כה סיימו למעלה מ-900 בוגרי אייסף בחו"ל את לימודיהם באוניברסיטאות כגון הארוורד, ייל, קולומביה, שיקגו, MIT וסטנפורד; בוגרים אלו השתלבו עם חזרתם ארצה בתפקידים בכירים באקדמיה, בתעשייה ובממשל.

האות ע"ש אדמונד י. ספרא

האות למצוינות ותרומה לחברה הישראלית הוענק על ידי הקרן לראשונה ב-2010.[1] האות מוענק לזכרו של אדמונד י. ספרא, ממייסדי קרן אייסף. קרן ספרא היא השותף המרכזי של קרן אייסף מזה עשרות שנים. האות ע"ש אדמונד י. ספרא מוענק לנבחרים מקרב בוגרי קרן אייסף, ונועד להיות סמל לשילוב של מצוינות אישית תוך רגישות חברתית ותרומה לחברה הישראלית.

אות אייסף לתרומה מיוחדת לחברה ולקהילה

האות מוענק החל משנת 2013 על תרומה יוצאת דופן לצמצום פערים חברתיים וסיוע לאוכלוסיות מוחלשות בישראל. מקבלי האות:

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

  1. ^ רשימת זוכי האות, באתר קרן אייסף
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

25216887אייסף - הקרן הבינלאומית לחינוך