קראק טלור

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
קראק טלור
Kerak Telor
מאכלים
סוג חטיף
מטבח אינדונזי
אזור מוצא ג'קרטה
מוצא אינדונזיהאינדונזיה אינדונזיה
מרכיבים עיקריים אורז דביק

קראק טלוראינדונזית: Kerak Telor; באנגלית: Egg Crust) הוא מאכל אינדונזי מסורתי העשוי מאורז דביק וביצה ונפוץ בג'קרטה ובמדינות תת-היבשת ההודית[1].

המאכל עשוי לרוב מאורז דביק המבושל חלקית שעליו מוסיפים בלילת ביצים ומפזרים קוקוס קלוי, בצל ירוק מטוגן, כוסברה, קימל ופלפל ומבשלים משני הצדדים[2].

הקראק טלור נחשב בעבר למנה המוגשת באירועים מיוחדים ובחגיגות של בני אצולה, אך כיום נחשבת למנת רחוב המוגשת בעיקר בשווקים, פסטיבלים ואירועים ציבוריים ומזוהה עם העיר ג'קרטה[3][4].

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא קראק טלור בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ Betawi cuisine, a culinary journey through history | The Jakarta Post, web.archive.org, ‏2015-09-14
  2. ^ The Jakarta Post, Rows of `kerak telor' at fair - Fri, July 3, 2009, The Jakarta Post (באנגלית)
  3. ^ 'Kerak telor', a traditional Jakarta snack tries to survive | The Jakarta Post, web.archive.org, ‏2012-10-11
  4. ^ NOW Bali Editorial Team, 'Kerak Telor' Recipe: An Indo Street-Food Twist on an Omelette, NOW! Bali, ‏2020-07-06 (באנגלית אמריקאית)
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

קראק טלור39529665Q6393299