קפסטול
קפיצה לניווט
קפיצה לחיפוש
מבנה מולקולרי של קפסטול | |
מסה מולרית | 316.4 גרם/מול |
---|---|
מספר CAS | 469-83-0 |
טמפרטורת היתוך |
158-162 °C 269.15 K |
קפסטול (באנגלית: Cafestol) הוא טרפן המצוי בעיקר בפולי קפה. כ- 0.6% ממשקל פול קפה מסוג ערביקה הוא קפסטול. ניתן למצוא את הכמויות הגבוהות ביותר של הקפסטול במשקאות קפה לא מסוננים כגון קפה פלאנג'ר וקפה טורקי. במשקאות קפה מסוננים כמות הקפסטול היא זניחה.
מחקרים הראו כי צריכה של קפסטול מגבירה את כמות הכולסטרול בדם אצל גברים ב 8% ואצל נשים ב 10%.
השפעות ביולוגיות
קפסטול הראה תכונות העוזרות למניעת סרטן אצל חולדות. קפסטול משמש גם כאגוניסט ליגנד לקולטנים גרעיניים. לקפסטול גם תופעות המונעות פרקינסון בזבוב הפירות.
ראו גם
קישורים חיצוניים
20363166קפסטול