קפסטול

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
Cafestol
מבנה מולקולרי של קפסטול
מבנה מולקולרי של קפסטול
מסה מולרית 316.4 גרם/מול
מספר CAS 469-83-0
טמפרטורת היתוך 158-162 °C
269.15 K

קפסטולאנגלית: Cafestol) הוא טרפן המצוי בעיקר בפולי קפה. כ- 0.6% ממשקל פול קפה מסוג ערביקה הוא קפסטול. ניתן למצוא את הכמויות הגבוהות ביותר של הקפסטול במשקאות קפה לא מסוננים כגון קפה פלאנג'ר וקפה טורקי. במשקאות קפה מסוננים כמות הקפסטול היא זניחה.

מחקרים הראו כי צריכה של קפסטול מגבירה את כמות הכולסטרול בדם אצל גברים ב 8% ואצל נשים ב 10%.

השפעות ביולוגיות

קפסטול הראה תכונות העוזרות למניעת סרטן אצל חולדות. קפסטול משמש גם כאגוניסט ליגנד לקולטנים גרעיניים. לקפסטול גם תופעות המונעות פרקינסון בזבוב הפירות.

ראו גם

קישורים חיצוניים

ערך זה הוא קצרמר בנושא כימיה. אתם מוזמנים לתרום למכלול ולהרחיב אותו.
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

20363166קפסטול