קסאטה סיצ'יליאנה

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
Cassata.jpg

קסאטה סיצ'יליאנהאיטלקית: Cassata siciliana) היא עוגה מסורתית הנאכלת בפלרמו שבסיציליה, איטליה.

עוגה זו, מורכבת בבסיסיה מעוגת ספוג המורטבת בקירשווסר או ליקר תפוזים ומצופה בגבינת ריקוטה, פירות מסוכרים וממולאת בקרם שוקולד (בדומה לקנולי).

ברבות מהגרסאות מצופה העוגה בציפוי שוקולד או ציפוי מרציפן.

מקור שמה של העוגה במילה הערבית "קסאת" שמשמעה בסיס, וככל הנראה גרסה ראשונית של העוגה (בצק המצופה גבינה - מעין כנאפה) הובאה לסיציליה בזמן השלטון הערבי באי, בין המאות התשיעית וה-11.

יש הסוברים שהגלידה מסוג הקסאטה התפתחה בהשפעת עוגה זו.

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא קסאטה סיצ'יליאנה בוויקישיתוף
Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0