קסאטה סיצ'יליאנה
קפיצה לניווט
קפיצה לחיפוש
קסאטה סיצ'יליאנה (באיטלקית: Cassata siciliana) היא עוגה מסורתית הנאכלת בפלרמו שבסיציליה, איטליה.
עוגה זו, מורכבת בבסיסיה מעוגת ספוג המורטבת בקירשווסר או ליקר תפוזים ומצופה בגבינת ריקוטה, פירות מסוכרים וממולאת בקרם שוקולד (בדומה לקנולי).
ברבות מהגרסאות מצופה העוגה בציפוי שוקולד או ציפוי מרציפן.
מקור שמה של העוגה במילה הערבית "קסאת" שמשמעה בסיס, וככל הנראה גרסה ראשונית של העוגה (בצק המצופה גבינה - מעין כנאפה) הובאה לסיציליה בזמן השלטון הערבי באי, בין המאות התשיעית וה-11.
יש הסוברים שהגלידה מסוג הקסאטה התפתחה בהשפעת עוגה זו.
קישורים חיצוניים
- מתכון לקסאטה סיציליאנה באתר nrg
24474076קסאטה סיצ'יליאנה