קנאביס אינדיקה

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
קריאת טבלת מיוןקנאביס אינדיקה
Row(Purple Kush).jpg
קנאביס אינדיקה מזן Purple Kush
מיון מדעי
ממלכה: צומח
מערכה: בעלי פרחים
מחלקה: דו-פסיגיים
סדרה: ורדנאים
משפחה: קנאביים
סוג: קנאביס
מין: קנאביס סאטיבה
תת־מין: קנאביס סאטיבה אינדיקה
שם מדעי
Wikispecies-logo.svg Cannabis indica

קנאביס אינדיקה (שם מדעי: Cannabis indica) הוא מין של קנאביס או תת-מין של קנאביס סאטיבה (C. s. indica), צמח חד שנתי ממשפחת הקנאביים.

טקסונומיה

בשנת 1785, ז'אן-בטיסט דה לאמארק פרסם תיאור של מין שני של קנאביס, אותו כינה קנאביס אינדיקה. לאמארק ביסס את תיאור המין בעל השם החדש על דגימות צמחים שנאספו בהודו. ריצ'רד אוונס שולטס תיאר את צמח הקנאביס אינדיקה כקצר יחסית, חרוטי, מסועף וצפוף, לעומת קנאביס סאטיבה שתואר על ידו כגבוה ופחות מסועף.[1] לוראן ק. אנדרסון תיאר את צמח הקנאביס אינדיקה כבעל עלים קצרים ורחבים, לעומת אלו של הקנאביס סאטיבה שאופיינו כארוכים וצרים יחסית.[2] ייתכן שמקורם של צמחי קנאביס אינדיקה התואמים את תיאורם של שולטס ואנדרסון הוא מרכס ההרים הינדו-כוש. בגלל האקלים הקשה באזור זה (חורף קר מאד וקיץ חם), קנאביס אינדיקה מתאים מאד לגידול באקלים ממוזג.

גידול

צמחי קנאביס אינדיקה רחבי עלים מגודלים באופן מסורתי בהודו, אפגניסטן, בנגדלש ופקיסטן לצורך ייצור חשיש. מבחינה פרמקולוגית קנאביס אינדיקה כצמח תרבות מסורתי מכיל יותר קנאבידיול (CBD) מאשר קנאביס סאטיבה.[3] אנשים שצרכו זני קנאביס אינדיקה דיווחו יותר על תחושת הרפיה גופנית ופחות על תחושת שיכרון מוחי יחסית לקנאביס סאטיבה. השפעת קנאביס אינדיקה מתוארת בדרך כלל כהרפיה גופנית, ובעלת תכונות מועילות כגון שיכוך כאב, בנוסף ליעילותו לטיפול בנדודי שינה ובחרדה, בשונה מקנאביס סאטיבה שהשפעתו מתוארת כמוחית-נפשית ופחות גופנית.

ראו גם

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא קנאביס אינדיקה בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ Richard Evans Schultes, William M. Klein, Timothy Plowman & Tom E. Lockwood (1974). "Cannabis: an example of taxonomic neglect" (PDF). Harvard University Botanical Museum Leaflets 23: 337–367.
  2. ^ Loran C. Anderson (1980). "Leaf variation among Cannabis species from a controlled garden". Harvard University Botanical Museum Leaflets 28 (1): 61–69.
  3. ^ Karl W. Hillig & Paul G. Mahlberg (2004). "A chemotaxonomic analysis of cannabinoid variation in Cannabis (Cannabaceae)". American Journal of Botany 91 (6): 966–975