קמפיין סרט לבן

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
יש לשכתב ערך זה. הסיבה היא: הערך, כתוב באופן לא אינציקלופדי.
אתם מוזמנים לסייע ולתקן את הבעיות, אך אנא אל תורידו את ההודעה כל עוד לא תוקן הדף.
יש לשכתב ערך זה. הסיבה היא: הערך, כתוב באופן לא אינציקלופדי.
אתם מוזמנים לסייע ולתקן את הבעיות, אך אנא אל תורידו את ההודעה כל עוד לא תוקן הדף.
סרט לבן למאבק באלימות כלפי נשים

קמפיין סרט לבן (White Ribbon Campaign) היא תנועה המקיפה מיליוני אנשים בכל העולם, של גברים ונערים שפועלים לשים קץ לאלימות נגד נשים ונערות[1], וכן לקדם שוויון מגדרי, יחסים בריאים בין המגדרים וחזון חדש של גבריות. התנועה הוקמה בקנדה בשנת 1991 ופועלת כיום ביותר מ-60 מדינות ברחבי העולם.[2]. הקמפיין שהיא מובילה מתבסס על שני אלמנטים מרכזיים:

  1. התחייבות של גברים לעולם לא לנקוט אלימות כלפי נשים, לא להקל ראש או להצדיק אלימות כלפי נשים, ולא לשתוק לנוכח גילויי אלימות כלפי נשים.
  2. ייזום והשתתפות באירועים שונים במסגרת המאבק באלימות נגד נשים, בהם מוזמנים הגברים לענוד על דש הבגד סרט לבן כאות למחויבותם למאבק.

הסרט הלבן היווה לאורך השנים סמל של מאבקים חברתיים ופוליטיים שונים הנוגעים בזכויות נשים במדינות רבות[3]. הוא החל לשמש במשמעות זו לאחר הטבח באקול פוליטכניק בשנת 1989 בו נרצחו 14 נשים. בשנת 1991 הפעיל מיכאל קאופמן ופעילים נוספים הקימו את הקמפיין הקנדי בטורונטו, שהתפשט והגיע לכ-60 מדינות, ביניהן בריטניה[4], אוסטרליה[5], ניו זילנד[6], ברזיל[7], פקיסטן, פינלנד[8], קנדה[9], איטליה[10], אוסטריה[11], דנמרק[12], ומדינות נוספות[13].

תנועת[דרושה הבהרה] 'סרט לבן' מקדמת את חזונה ורעיונותיה באמצעות פעילויות חינוכיות, העלאת מודעות, הפצת חומרי הסברה, פעולות שטח, הקמת שותפויות וקמפיינים יצירתיים במטרה ליצור שינוי חברתי ותרבותי שיסייע לצמצם ולמגר את תופעת האלימות נגד נשים, תוך בחינת מקורותיה והשלכותיה של תופעה חברתית קשה זו. התנועה מאמינה כי גברים הם חלק מהפתרון ושותפים ביצירת חברה בטוחה, צודקת ושוויונית יותר עבור נשים וגברים כאחד.

אסל"י

בנובמבר 2013 התארגנה בישראל קבוצה של פעילים ופעילות לשינוי חברתי המאמינים בחזונה ורעיונותיה של תנועת 'סרט לבן' והחליטו להביא את המסר לארץ ולהקים את אסל"י - ארגון 'סרט לבן' ישראל. אסל"י פועל להפצת מסריו באמצעות דף פייסבוק של הארגון[14], וכן באמצעות חלוקת חומרי הסברה, הפצת מסרים בכלי התקשורת וקיום סדנאות והרצאות לקהלים מגוונים[14]. חברי הארגון משתתפים בהפגנות ואירועים של ארגונים פמיניסטיים שקשורים למאבק בתופעת האלימות כלפי נשים על ביטוייה השונים. בשנת 2016 הפך אסל"י לעמותה רשומה.

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

  1. ^ מיכאל קאופמן, 20 שנה לקמפיין סרט לבן, באתר האישי, 24 בנובמבר 2011(באנגלית)
  2. ^ על קמפיין הסרט הלבן באתר האגודה הישראלית ללימודים פמיניסטיים ולחקר המגדר
  3. ^ כך למשל ארגון בשם "אגודת סרט לבן" (אתר) הוא ארגון הפועל למען זכותן של נשים ללידה בטוחה
  4. ^ אתר 'סרט לבן' בריטניה (באנגלית)
  5. ^ אתר 'סרט לבן' אוסטרליה (באנגלית)
  6. ^ אתר סרט לבן ניו זילנד(באנגלית)
  7. ^ אתר 'סרט לבן' ברזיל (בפורטוגזית)
  8. ^ אתר 'סרט לבן' פינלנד (באנגלית)
  9. ^ אתר 'סרט לבן' קנדה (באנגלית)
  10. ^ אתר סרט לבן איטליה(באיטלקית)
  11. ^ אתר סרט לבן אוסטריה(בגרמנית)
  12. ^ דף הפייסבוק של הקמפיין בדנמרק
  13. ^ רשימה חלקית של המדינות באתר סרט לבן האוסטרלי
  14. ^ 14.0 14.1 דף הפייסבוק של ארגון אסל"י
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

24412483קמפיין סרט לבן