קמוטה קיו

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
קמוטה קיו
Kamotekyu
קמוטה קיו בדוחן

קַמּוֹטֶה קְיוּ (בפיליפינית: Kamotekyu) הוא מאכל חטיפים פופולרי בפיליפינים העשוי מקמוטה (בטטה).

מאפיינים

פרוסות קמוטה מצופות בסוכר חום ואז מטוגנות כדי לצלות את תפוחי האדמה ולקרמל את הסוכר.[1] זהו אחד ממאכלי הרחוב הנפוצים ביותר בפיליפינים, יחד עם בננה קיו וטורון.[2]

המונח הוא הלחם בסיסים של "קמוטה" ו"ברביקיו", האחרון באנגלית פיליפינית (אנ') מתייחס לבשר שניצלה בסגנון דומה לקבבים.[3] אף על פי שהמנה מוגשת על שיפוד של מקלות במבוק, היא לא צלוייה על המקל. השיפוד מיועד אך ורק לטיפול קל יותר לאכילה והבטטה המטוגנת מושחלת עליו, מכיוון שהמנה נמכרת בדרך כלל כאוכל רחוב.

ראו גם

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא קמוטה קיו בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ "Street food". My Sari-Sari Store. Accessed on November 12, 2010.
  2. ^ (2009-06-28). "Turon". Adobongblog.com . Accessed on November 12, 2010.
  3. ^ "Banana-que". Overseas Pinoy Cooking. Accessed on November 6, 2010.
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

קמוטה קיו37717628Q5026914