בננה קיו

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
בננה קיו
Bananaque

בננה קיו או מקלות בננהפיליפינית: Bananaque) היא מאכל חטיפים או אוכל רחוב פופולרי בפיליפינים. זהו הלחם בסיסים של בננה וברביקיו, אשר באנגלית פיליפינית מתייחס לבשר שמבושל בסגנון דומה לסאטאי.[1]

בננה קיו בדוכן רחוב

תיאור

בננה קיו עשויה מבננות מטוגנות בשמן עמוק מצופות בסוכר חום מקורמל. הבננות שמשמשות למתכון זה, הן בננות מזן סבה (אנ'), המשמשות בעיקר לבישול בפיליפינים (אף על פי שאפשר לאכול אותן גם ללא בישול). בדרך כלל משפדים את הבננה על מקל במבוק, ומוכרים אותה ברחובות.[2] מקל השיפוד מיועד רק לנוחות ההגשה והאכילה, אבל המנה לא מטוגנת על השיפוד (בניגוד לג'ינאנגאנג - Ginanggang).[3]

ראו גם

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא בננה קיו בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ Overseas Pinoy Cooking.Net website accessed on November 6, 2010
  2. ^ Groen, Marco de (24 בינואר 2014). "Banana Cue: The All-time Best Selling Street Food in the Philippines - The Daily Roar" (באנגלית). The Daily Roar. נבדק ב-17 בנובמבר 2023. {{cite news}}: (עזרה)
  3. ^ Filipino Food Recipes.com website accessed on January 13, 2015
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

37717289בננה קיו