קליפה פורחת
קפיצה לניווט
קפיצה לחיפוש
גבינת קולומייה עם קליפה פורחת | |
קליפה פורחת (באנגלית: Bloomy rind) היא קליפת גבינה רכה ונימוחה וצבעה לבן. בגבינות שבייצורן משתמשים ב-Penicillium camemberti נוטה לפתח קליפה פורחת (פניציליום קממברטי הוא סוג של פטרייה מסוג פניציליום. היא משמשת בייצור גבינות קממבר, ברי, לנגרה, קולומייה וקמבוזולה, שעליהן מושבות של פניציליום קממברטי שיוצרות קרום לבן וחצי קשה). ניתן לתאר גבינת קליפה פורחת כבעלת טעמים "עדינים ולקטיים" שעשויים להידמות לבצל או לפטריות.[1] הם מתוארים כ"מבשילים מבחוץ", ובדרך כלל יש להם מרקמים קרמיים.[2]
הברי כאמור הוא סוג של גבינה הנוטה לקליפה פורחת.[3]
הערות שוליים
- ^ Sasha Davies (2010). The Guide to West Coast Cheese: More Than 300 Cheeses Handcrafted in California, Oregon, and Washington. Timber Press. p. 13. ISBN 978-1-60469-090-3.
- ^ Hazard, Jessica (2013-08-19). "Style Highlight: Bloomy Rind Cheeses". Culture. נבדק ב-6 בפברואר 2015.
{{cite web}}
: (עזרה) - ^ Thorpe, Liz (20 במאי 2014). "Cheese 101: All About Bloomy Cheese (AKA Brie and Its Brothers)". Serious Eats. נבדק ב-9 באפריל 2018.
{{cite web}}
: (עזרה)
37553963קליפה פורחת