קמבוזולה

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
קמבוזולה
Cambozola

קמבוזולה (בגרמנית: Cambozola) היא גבינת חלב פרה שהיא שילוב בסגנון של גבינת שמנת המשולשת הצרפתית בהבשלה רכה והגורגונזולה האיטלקית.

היסטוריה

קמבוזולה קיבלה פטנט וייצור תעשייתי עבור השוק העולמי על ידי החברה הגרמנית Hofmeister-Champignon. הגבינה נמכרת מאז 1983[1] ועדיין מיוצרת על ידי שמפיניון. במדינות דוברות אנגלית, קמבוזולה משווקת לעיתים קרובות כברי כחול.

הגבינה עשויה משילוב של פטריות עובש Penicillium camemberti ואותו עובש כחול Penicillium roqueforti המשמש לייצור גורגונזולה, רוקפור וסטילטון. לחלב מוסיפים שמנת נוספת, מה שמעניק לקמבוזולה מרקם עשיר האופייני לגבינות קרמים משולשים (גבינת משולשת קרם או פרומאז' טריפל קרם היא גבינה המכילה יותר מ-75% שומן בחומר היבש שלה), בעוד שהקליפה הפורחת האכילה ("קליפה פורחת" היא קליפת גבינה רכה ונימוחה וצבעה לבן) דומה לזו של הקממבר. קמבוזולה עדינה במידה ניכרת מהגורגונזולה פיקנטה (שהיא מעט חריפה) וכוללת מרקם חלק וקרמי עם טעם גבינה כחולה מאופק.

שמה של הגבינה הוא הלחם בסיסים (פורטמנטו) של קממבר וגורגונזולה. השם מתייחס גם לקמבודום, השם הרומי של קמפטן (Kempten), העיר שבה שוכנת חברת שמפיניון.

ראו גם

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא קמבוזולה בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ "PRESS RELEASE No 11/99 : "CAMBOZOLA" EVOKES THE PROTECTED DESIGNATION "GORGONZOLA"". curia.europa.eu. נבדק ב-24 ביולי 2023. {{cite web}}: (עזרה)
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

37707404קמבוזולה