קולומייה (גבינה)
מאכלים | |
---|---|
סוג | גבינה |
על שם | קולומייה, צרפת |
אזור מוצא | קולומייה |
מוצא | צרפת |
גבינות | |
סוג חלב | בקר |
קולומייה (בצרפתית: Coulommiers) היא גבינה רכה מיושנת המגיעה מהקומונה קולומייה במחוז סן ומארן בצרפת. הגבינה עשויה מחלב בקר, ובדרך כלל בעלת צורת דיסק, עם קליפת עובש אכילה של פטריית Penicillium camemberti. כשמכינים אותה כגבינה ארטיזנית (גבינת "בוטיק" בעבודת יד) מחלב לא מפוסטר, היא לרוב תקבל גוון אדמדם בחלקים מקליפת העובש. תקופת היישון כשמכינים את הגבינה מחלב מפוסטר היא כארבעה עד שישה שבועות. אחוז השומן בה הוא כ-40 אחוז.
גבינת הקולומייה היא קרובת משפחה פחות מוכרת של הברי, אם כי ייצור הקולומייה החל לפני הברי.[1] היא קטנה יותר מהברי, עבה ממנה וטעמה אגוזי יותר, אך מלבד זאת יש לה מאפיינים דומים - לרבות צבע כשל חמאה ומרקם נימוח. הגבינה מיוצרת לעיתים בייצור בוטיק במחלבות קטנות ולעיתים באופן תעשייתי, אם כי הגרסה התעשייתית עשויה להיות מחלב מפוסטר ולהיות בעלת טעם פחות עמוק מזה המתקבל בגבינה לא מפוסטרת. מכיוון שהיא אינה נכללת בתו התקן AOC, ניתן לייצרה עם חלב מפוסטר ולייצאה לארצות הברית.[2]
היסטוריה
בשנת 1930 היו 250 יצרני גבינה בקולומייה, שמכרו את תוצרתם למיישני גבינות (affineur) בשוק של קולומייה בכל יום רביעי. עד 1946 ירד מספר יצרני הגבינה עד לשישים. יצרנים אלו הכינו כולם "ברי דה קולומייה" (לפי הגדרה) בגדלים שונים, אך רק מפרט הגודל המסוים - קוטר של 13 עד 15 ס"מ - היה ייחודי לשוק של קולומייה. כיום גבינה זו נודעת בשם "קולומייה". ב-2008 כתבים וחברי מועצה מקומיים, בראשות סגן ראש העיר פרנק ריסטר, השיקו את פרויקט PDO שמטרתו העלאת קרנה של גבינת הקולומייה הייחודית.[3]
קישורים חיצוניים
הערות שוליים
- ^ "Farmers' Weekly Review, 9 June 1966: French Cheese and Fruit". idnc.library.illinois.edu. 1966-06-09. נבדק ב-2014-07-29.
- ^ Janet Fletcher (2011-08-31). "Try French Brie's little sister, Coulommiers". sfgate.com. נבדק ב-2013-09-13.
- ^ "PDO for Brie de Coulommiers – Let it Brie?!". cheesesolidarity.wordpress.com. 2011-05-13. נבדק ב-2013-09-13.
30354736קולומייה (גבינה)