קיר (מאכל)

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
קיר
खीर
Kheer.jpg
מאכלים
סוג קינוח
מטבח הודי
מוצא הודוהודו הודו
אופן הגשה קר

קירהינדי: खीर; באנגלית: Kheer) הוא פודינג אורז על בסיס חלב הנפוץ במדינות תת היבשת ההודית[1].

הקינוח מורכב מחלב, סוכר, אורז שאותם מערבבים יחד, מרתיחים ומכניסים לקירור[2].

לאחר שהקינוח קר, ניתן לקשט אותו בעזרת קוקוס, זעפרן, שקדים, פירות יבשים או פיסטוקים טחונים.

השם קיר נגזר של המילה קיר (क्षीर) משפת הסנסקריט שפירושה חלב[3].

בדרום הודו, הקינוח קרוי בשם פיאסאם (pāyasam) שפירושו אורז.

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא קיר בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ urmilasantosh, Kheer: The Quintessential Indian Milk Affair, Make Heritage Fun!, ‏2016-07-27 (ב־American English)
  2. ^ Dassana Amit, Kheer Recipe | Rice Kheer, Dassana's Veg Recipes, ‏2022-10-31 (ב־American English)
  3. ^ A truly international dessert, Hindustan Times, ‏2009-10-03 (באנגלית)
Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0