קזאנדיבי

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
קזאנדיבי
Kazandibi
Kazandibi Dessert.jpg
מאכלים
סוג קינוח
מטבח טורקי
מוצא טורקיהטורקיה טורקיה
אופן הגשה קר

קזאנדיביטורקית: Kazandibi) הוא קינוח מסורתי ומתוק הנפוץ בטורקיה[1].

הקינוח מורכב מחלב סוכר וקמח אורז שאותם מערבבים יחד ומרתיחים עד לקבלת מרקם דמוי פודינג, לאחר מכן יוצקים את התערובת למחבת רחבה ורדודה ומבשלים על אש נמוכה עד שהתחתית הופכת למקורמלת[2][3].

נהוג להגיש את הקינוח כשהוא קר ובליווי קינמון טחון או פיסטוקים מרוסקים[4].

למאכל גרסאות שונות ומלבד הגרסה הבסיסית, קיימות גרסאות על בסיס שוקולד, בתוספת פירות, אגוזים ושקדים, וגרסה טבעונית[5].

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא קזאנדיבי בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ Rao, Tejal (2017-01-24). "Charred, Browned, Blackened: The Dark Lure of Burned Food". The New York Times (באנגלית אמריקאית). ISSN 0362-4331. נבדק ב-2023-06-07.
  2. ^ Ghillie Basan, Classic Turkish Cookery, Tauris Parke Books, 1997, מסת"ב 978-1-86064-011-7. (באנגלית)
  3. ^ https://www.facebook.com/turkishstylecooking, Kazandibi Dessert Recipe | Turkish Style Cooking, Turkish Style Coolking, ‏2012-01-12 (באנגלית)
  4. ^ Turkish Burned Milk Pudding (Kazandibi) Recipe, NYT Cooking (ב־American English)
  5. ^ https://www.facebook.com/thespruceeats, Turkish Kazandibi: A Dessert from the Bottom of the Pan, The Spruce Eats (באנגלית)
Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0