קזאנדיבי
קפיצה לניווט
קפיצה לחיפוש
מאכלים | |
---|---|
סוג | קינוח |
מטבח | טורקי |
מוצא | טורקיה |
אופן הגשה | קר |
קזאנדיבי (בטורקית: Kazandibi) הוא קינוח מסורתי ומתוק הנפוץ בטורקיה[1].
הקינוח מורכב מחלב סוכר וקמח אורז שאותם מערבבים יחד ומרתיחים עד לקבלת מרקם דמוי פודינג, לאחר מכן יוצקים את התערובת למחבת רחבה ורדודה ומבשלים על אש נמוכה עד שהתחתית הופכת למקורמלת[2][3].
נהוג להגיש את הקינוח כשהוא קר ובליווי קינמון טחון או פיסטוקים מרוסקים[4].
למאכל גרסאות שונות ומלבד הגרסה הבסיסית, קיימות גרסאות על בסיס שוקולד, בתוספת פירות, אגוזים ושקדים, וגרסה טבעונית[5].
קישורים חיצוניים
- לא לבעלי לב חלש, הכנת קזאנדיבי, באתר Foodspy
הערות שוליים
- ^ Rao, Tejal (2017-01-24). "Charred, Browned, Blackened: The Dark Lure of Burned Food". The New York Times (באנגלית אמריקאית). ISSN 0362-4331. נבדק ב-2023-06-07.
- ^ Ghillie Basan, Classic Turkish Cookery, Tauris Parke Books, 1997, מסת"ב 978-1-86064-011-7. (באנגלית)
- ^ https://www.facebook.com/turkishstylecooking, Kazandibi Dessert Recipe | Turkish Style Cooking, Turkish Style Coolking, 2012-01-12 (באנגלית)
- ^ Turkish Burned Milk Pudding (Kazandibi) Recipe, NYT Cooking (באנגלית אמריקאית)
- ^ https://www.facebook.com/thespruceeats, Turkish Kazandibi: A Dessert from the Bottom of the Pan, The Spruce Eats (באנגלית)
36479491קזאנדיבי