קורמה (מאכל)

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
קורמה
Korma
מאכלים
סוג מאכל
מטבח הודי
אזור מוצא מהאראשטרה
מוצא הודוהודו הודו
אופן הגשה חם
מרכיבים עיקריים עוף, יוגורט

קורמהאנגלית: Korma; בהינדי: क़ोरमा) הוא מאכל הודי שמבוסס על עוף ויוגורט ונפוץ במדינות תת-היבשת ההודית.[1]

המאכל מורכב מעוף, בשר וירקות, שאותם מבשלים בחום גבוה ולאחר מכן מוסיפים בצל, כוסברה וכמון שאותם מבשלים יחד עם גהי ויוגורט.[2][3]

נהוג לאכול קורמה בארוחת צהריים ולהגיש אותה כשהיא חמה.[4]

גרסאות

לקורמה גרסאות שונות ומלבד הגרסה הרגילה קיימות גם גרסאות מבוססות עם אורז, בשר טלה ועוד.[5]

  • קורמה פילאו – בגרסה זו מטגנים את הבשר ומוסיף לו אורז.
  • גולאי קורמה – בגרסה זו מבשלים את הבשר או העוף עם חלב קוקוס במקום יוגורט.
  • נרבטן קורמה – גרסה צמחונית המבוססת ירקות, אגוזים וגבינת פניר.
  • עיד קורמה – גרסה הנפוצה בתקופת חג הקורבן המוסלמי, עיד אל אדחא.

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא קורמה בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ קורמה עוף - הודי מתכונים, באתר Foodiez
  2. ^ צ'יקן קורמה, באתר וואלה!
  3. ^ אתר למנויים בלבד רפגל סינג בנדארי, שף אורח, תבשיל הודי של ירקות עם פירות ורוטב קורמה (רוטב קשיו מתוק), באתר הארץ, 6 בפברואר 2017
  4. ^ Anjum Anand's My Chicken Korma - Times Online, web.archive.org, ‏27 ביולי 2008
  5. ^ שף רינה פושקרנה טנדורי, צ'יקן קורמה – עוף ברוטב אגוזי קשיו, באתר אכול ושאטו, ‏9 בספטמבר 2006
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

38619637קורמה (מאכל)