קוטאב (מאפה)

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
קוטאב
Qutab

 

קוּטַאבּאזרית: Qutab גם Gutap; בשפת הטאטים: Gitob) הוא מאכל אזרביג'ני וטאטי[1] העשוי מבצק מגולגל דק שמתבשל לזמן קצר על מחבת פסים קמורה המכונה סאג'.

הרכב

כשמזג האוויר מתחמם, גדל מספר המנות העשויות מצמחי בר.[2] קוטאב שייך למטבח הטאטי והאזרבייג'ני ולעוד מטבחים. הוא היה פופולרי כאמור גם במטבחים אחרים של דרום קווקז. קוטאב נוצר על ידי יצירת בצק נוקשה מקמח, מים, ביצים ומלח. את הבצק מרדדים לשכבה דקה בצורה עגולה ואת האמצע של כל עיגול ממלאים במלית לפני שמקפלים לבסוף לצורת חצי סהר. את הקציצות המתקבלות קולים משני הצדדים ומגישים בליווי יציקת חמאה מעל. קוטאב מוגש בדרך כלל גם עם יוגורט, כוסברה ירוקה, שומר ואוג.

וריאציות

ישנן וריאציות רבות של קוטאב: בדרך כלל, דלעת וירקות משמשים כמילויים.[3] יש גם:

  • Shamakhy qutab
  • Yashyl qutab
  • Qarın qutabi
  • Quzu qutabi (כבש),
  • Deve qutabi ספציפיים לעיר דז'וראט.

הם וריאציות אזוריות של קוטאב באזרבייג'ן .

לקריאה נוספת

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא קוטאב בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ Karizaki, Vahid Mohammadpour (2019), "The Natural Beverages of the Tat Iranian Cuisine", Natural Beverages, Elsevier: 107–123, נבדק ב-2023-10-13
  2. ^ "Qutab (Fotosessiya) » BAKU-ART.az". az.baku-art.com. נבדק ב-2018-12-09.
  3. ^ Azerbaijani Cuisine - Flour-based Dishes
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

38148051קוטאב (מאפה)