קהילת דמנהור
שלט הכניסה לדמנהור | |
תחום | New Religious Movement |
---|---|
מטה הארגון | Vidracco, Piedmont, Italy. |
מקום פעילות | 45°25′01″N 7°44′51″E / 45.416915°N 7.747598°E |
מייסדים | פאלקו טרסקו אוברטו איראאודי |
תקופת הפעילות | 1975–הווה (כ־50 שנה) |
קהילת דמנהור (באנגלית: Damanhur) היא קומונה רוחנית אקולוגית שהפכה עם השנים לפדרציה של קהילות באזור פיימונטה בצפון איטליה 31 קמ"ר מצפון לעיר טורינו. המלון של דמנהור ממוקם למרגלות הרי האלפים בעמק קיוזלה (Chiusella Valley), הגובל בפארק הלאומי גראן פרדיסו (Gran Paradiso National Park). לקהילה יש חוקה משלה ומטבע 'קרדיטו'
בעקבות מצרים העתיקה
קהילת דמנהור נקראת על שם העיר דמנהור במצרים העתיקה בין קהיר לאלכסנדריה, אשר בה שכן מקדש האליל הורוס[דרושה הבהרה] (Horus). מייסדי קהילת דמנהור רואים עצמם כממשיכי דרכם של חכמי מצרים העתיקה.
מרכז אנרגיה רב עוצמה
מייסדי דמנהור בחרו את מיקום ההתיישבות בקפידה רבה. לפי אמונתם דמנהור יושבת על נקודת ציר בה מצטלבים ארבעה מתוך 18 הקווים הסינכרוניים של כדור הארץ. דבר המשפיע לטובה, על פי השקפתם, על האנרגיה של המקום: מיטיב עם האדמה, הצמחייה, בריאות והתנהגות בעלי החיים והאדם.
היסטוריה
דמנהור נוסדה בשנת 1975 מתוך חזון של פאלקו טרסקו אוברטו איראאודי (1950–2013). אשר דמיין חברה המבוססת על סולידריות, שיתוף, אהבה וכבוד לסביבה. בשנת 1978 החלו חברי הקהילה לחפור בסתר וללא אישור השלטונות, מקדשים בצלע ההר. בשנת 1992 התגלתה חפירתם הסודית והם הצטוו להפסיק מיד את העבודות ולהרוס את בנייתם מאחר שאינם עומדים בדרישות ארכיטקטוניות והנדסיות ולכן המבנים עלולים להיות מסוכנים ולהתמוטט על תושביהם. לאחר שנים של התדיינות משפטית, ולאחר שהצליחו חברי דמנהור להוכיח שהבנייתם נעשתה באופן מקצועי, שהמבנים חזקים ואין סכנת התמוטטות, ולאור המקדשים המרהיבים שהתגלו בבטן האדמה, ניתן להם אישור רטרואקטיבי, והוסרה הדרישה להריסה. קבלת האישור מהווה נקודת ציון בחייה של הקהילה, ובעקבותיו גדלה דמנהור ונפתחה לעולם. עם פתיחת השערים למבקרים התגלתה הקתדרלה הידועה בשם 'מקדשי האנושות', קומפלקס מבנים שנבנה כולו בעבודת כפיים אל תוך צלע ההר. המקדשים מעוטרים בוויטראז'ים, עבודות פסיפס, פסלים, ציורי קיר ויצירות אמנות ענקיות בעלות משמעויות רוחניות מקודשות. את המבנים יצרו חברי הקהילה מתוך כוונה להעיר את הניצוץ האלוהי בכלל האנושות. הקהילה התרחבה מאוד עם השנים אך נשארה נאמנה לחזון המקורי של פאלקו וחיי הקהילה מבוססים גם על ערכים אתיים ורוחניים ועל הרמוניה עם הטבע וכוחותיו. הקהילה חיה על פי דרך רוחנית המשלבת ידע רוחני עתיק יחד עם יסודות ניו אייג' ונאו-פגניות.
דגל, סמל ומטבע
הדגל של דמנהור הוא צהוב עם ריבוע כפול ובו סמל האינסוף. הסמל של דמנהור הוא פרח שן הארי.
קרדיטו הוא המטבע הסחיר ברחבי פדרציית דמנהור.
הפדרציה
קהילת דמנהור צמחה מ-24 חברים ל-600 איש אשר מתגוררים נכון ל-2018 ב-25 קהילות הפזורות על פני שטח של 15 ק"מ. חייהם מתנהלים בהשראת העקרונות המקוריים של פאלקו לצמיחה אישית באמצעות חשיבה חיובית, אימוץ שינויים והגשמת חלומות עם חוש הומור והרפתקה. הדמנהורים מיישמים את הפילוסופיות האלה בכל תחומי החיים: באמנות, תרבות, חיי משפחה, עבודה ופוליטיקה, במטרה לחקור את האנרגיות העדינות המרכיבות את היקום.
על מנת להדגיש את חשיבותם של תהליכי שינוי, הומור וכבוד לחיים, בוחרים רבים מהם בשם נוסף של צמח או בעל חיים בו הם משתמשים בחיי יום יום, למשל: Cigno Banano (בננה-ברבור), פיוברה קפה (אוקטופוס קפה), קונדור Girasole (קונדור חמניות). כולם לומדים לפתח את כישרונותיהם ולהתגבר על נקודות התורפה שלהם ומתבקשים לעזור לחבריהם בתהליך.
לפדרציה של דמנהור יש חוקה, תרבות, אמנות, מוזיקה, מטבע, בית ספר, ורבים מהם עוסקים במחקר ופיתוח של מדע וטכנולוגיה. הדמנהורים מציעים לחלוק את הידע והמחקר שלהם עם קבוצות ותרבויות אחרות בעולם. דמנהור מפיקה אירועים במרכזים, בארגונים, ובערים רבות ברחבי העולם, והיא מארחת מדי שנה אלפי מבקרים המשתתפים בסיורים, סמינרים, וקורסים באמצעות אוניברסיטת דמנהור. הקהילה מעוררת עניין רב מצד אנשי חינוך וחוקרים בתחומי האמנות, מדעי החברה, רוחניות, רפואה, בריאות אלטרנטיבית, כלכלה וקיימות סביבתית. אזרחי דמנהור מגדירים את קהילתם כמעבדה לחקר עתיד האנושות.
חוקה
חוקת דמנהור החלה עם שלושה מרכיבים: 1. מסורת פולחנית, 2. תאוריה חברתית, 3. משחק החיים.
בית הספר למדיטציה של דמנהור משמר ומלמד מסורות פולחניות עתיקות וחדשות. הווי החיים בדמנהור מבוסס על תאוריה חברתית של מימוש עצמי וחברתי.
'משחק החיים' הם ניסויים חברתיים בעזרת דינמיקה קבוצתית לצמיחה אישית ולשינוי.
באחרונה נוסף גוף רביעי, Technarcate, שנועד לעזור לבודדים למצוא את המיקוד שלהם.
ארבע רמות של אזרחות
דמנהור מאפשרת לאזרחיה ארבע רמות של אזרחות בהתאם למידת המעורבות שלהם בחיי הקהילה במקום:
אזרחות A - אזרחים שחיים במקום וחולקים את משאבי המקום במשרה מלאה.
אזרחות B - אזרחים המחויבים לשהות במקום ולתרום לפעילות הקהילה לפחות שלושה ימים בשבוע. בשאר הזמן הם רשאים לחיות ולעבוד מחוץ למקום.
אזרחי A ו-B מחויבים להשתתף באופן מלא בבית הספר למדיטציה, בפעילות חברתית ובמשחק החיים.
אזרחי B ו- ו-C מחויבים להשתתף בפעילות בית הספר למדיטציה ובמשחק החיים.
אזרחי C ו- D אינם חייבים לחיות בדמנהור, אך עליהם להשתתף באופן קבוע בפעולות בית הספר למדיטציה[1].
החיים בדמנהור
רוב האזרחים חיים בבתים משותפים עם 10–20 אנשים נוספים, במתכונת דמוית משפחה.
הנישואין קצובים מראש למספר רב של שנים, וניתן לחדש אותם לפי הרצון ולפי צורכי הילדים.
הדמנהורים מעדיפים שיטות ריפוי טבעיות, ונוף הוליסטי בריא, אך ללא התעלמות מהמדע והרפואה. המטרה היא להאריך את החיים תוך השפעה נמוכה ככל האפשר על הסביבה. במידת הצורך, הם נעזרים בטכנולוגיות חדשניות בהגנה על הבריאות ועל הטבע.
על כל אזרח לבחור מסלול השתתפות ותרומה לקהילה לפי כישוריו ואופיו. למשל: הבוחרים בדרך האורקל עוסקים בייעוץ. אנשי דרך הנזיר עוסקים בהתפתחות ובהדרכה רוחנית. אנשי דרך האביר מקבלים תפקידי עזרה לזולת. אנשי דרך הבריאות- עוסקים בריפוי והדרכה לחיי בריאות. קיימים גם מסלול אמנות ומסלולים רבים אחרים.
מקורות פרנסה
מקורות הפרנסה של חברי דמנהור רבים ומגוונים, בהתאם לאופי ולכישורים של כל חבר. תחומים עיקריים הם: אמנות, תיירות, חינוך, מחקר ועוד.
אמנות - בני הקהילה מתפרנסים מיצירת אמנות על צורותיה השונות: בדי משי מצוירים ביד ומודפסים, תכשיטי העצמה רוחניים, כלי נוי בעלי משמעות ולהגנה מפני קרינה, בגדים אקולוגיים, מוזיקה פלנטרית וצלילים מרפאים, מוצרי מזון וטיפוח אורגניים, אותם הם מוכרים בחנות במקום ובחנות שבאתר האינטרנט של הקהילה.
תיירות - אירוח קבוצות בבית הארחה שלהם, אליו מגיעות קבוצות מטיילים מרחבי העולם.
קורסים וסדנאות - לאורך כל השנה מתקיימים במקום קורסים וסדנאות.
הרצאות בחו"ל - לפדרציה של דמנהור יש מרכזים נוספים באירופה, אמריקה ויפן, והדמנהורים נוסעים להרצאות ולהנחיית סדנאות.
בית ספר ואוניברסיטה - אליהם מגיעים גם תלמידים מחוץ לקהילה.
חינוך
קהילת דמנהור פיתחה שיטת חינוך מעצימה ובית הספר של הקהילה זוכה לביקוש רב בקרב הורים מהאזור וגם ממקומות רחוקים. הורים עוברים לגור באזור כדי לשלוח את ילדיהם לבית הספר של דמנהור. בית הספר מקבל תמורת תשלום גם תלמידים שאינם בני הקהילה.
קהילה בת קיימא
בשנת 2005, קיבלה קהילת דמנהור הכרה מהפורום הגלובלי של האו"ם על דרך חייהם כמודל לחברה בת קיימא. אזרחי דמנהור מטפחים מזון אורגני ובעלי חיים, וכל הבניה במקום היא בניה ירוקה. יש מקום גם ליזמות פרטית: אזרחים יזמו והקימו חברות בתחומי האנרגיה המתחדשת, הלבשה אקולוגית, ייצור מזון, מוזיקה מבריאה ועוד.
לקריאה נוספת
- Merrifield, Jeff (1998). Damanhur: The Real Dream. London: Thorsons. ISBN 0722534965. OCLC 647069892.
- Merrifield, Jeff (2006). Damanhur: The Story of the Extraordinary Italian Artistic Community. Santa Cruz: Hanford Mead Publishers. ISBN 1592750109. OCLC 63116828.
- Ananas, Esperide (2006). Damanhur: Temples of Humankind. New York: CoSM Press. ISBN 1556435770. OCLC 62172760.
- ספר: 'מקדש אדם' מאת זאב בן אריה הופיע בהוצאת פראג
קישורים חיצוניים
- אתר האינטרנט הרשמי של קהילת דמנהור
- ויקיפדיה - Temples of Humankind
- ויקיפדיה - Federation of Damanhur
- הסבר מהי דמנהור
- מקדשי דמנהור
- עמוק באדמה - כתבה בגלובס
- תמונות מתוך דמנהור
הערות שוליים
- ^ עמ '102, מריפילד, 2006
קהילת דמנהור33006475Q1158204