קאצ'וריקוטה

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
קאצ'וריקוטה
Cacioricotta
מאכלים
סוג גבינה איטלקית
מוצא איטליה

קאצ'וריקוטהאיטלקית: Cacioricotta) היא גבינה דרום איטלקית טיפוסית המיוצרת באזורי בזיליקטה, פוליה וקלבריה.

שיטת הייצור

קצ'יוריקוטה מיוצרת בשיטת הכנה "היברידית", לפי השלבים המשמשים בייצור ריקוטה וגם גבינה קשה. הגבינה מיוצרת בדרך כלל מחלב כבשים או עיזים, ולעיתים רחוקות יותר מחלב פרה ומחלב תאו מים.[1]

לייצור הגבינה מחממים חלב מסונן עד שהוא מגיע לסף נקודת רתיחה. לאחר מכן משאירים את הנוזל להתקרר עד שהוא מגיע לטמפרטורה של 38–40 מעלות, לאחר מכן מוסיפים אנזים הגבנה. היות שהנוזל מגיע לטמפרטורה קרובה ל-90° תוך הגעה קרובה לנקודת הרתיחה שלו, כמו גם קזאין ואלבומין משולבים בתוך נוזל ההגבנה, כך שבניגוד לריקוטה שבה מי גבינה הופכת לתוצר לוואי.[2][3]

הבדלים אזוריים

קאצ'וריקוטה מוכרת כ"מוצר מזון חקלאי מסורתי" (איט'), ויש לה את הגרסאות הבאות במחוזות איטלקיים אלה:

בזיליקטה
  • קאצ'וריקוטה
קלבריה
  • קאצ'וריקוטה עזים
קמפניה
  • קאצ'וריקוטה עזים
לאציו
פוליה
  • קאצ'וריקוטה סלנטינו

לקריאה נוספת

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא קאצ'וריקוטה בוויקישיתוף
  • "Cacioricotta". Consiglio Nazionale delle Ricerche (באיטלקית).
  • "disciplinare regione Basilicata" (PDF).
  • "Elenco P.A.T. calabresi". אורכב מ-המקור ב-2009-04-15. נבדק ב-2022-03-02.

הערות שוליים

  1. "Cacioricotta". Cibo360.it (באיטלקית).
  2. "Cacio ricotta". LaTerradiPuglia.it (באיטלקית).
  3. "Il cacioricotta, formaggio dai mille perché". formaggio.it (באיטלקית). 7 באוקטובר 2014. {{cite web}}: (עזרה)
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

קאצ'וריקוטה38519790Q3649388