קאטיק

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
קאטיק
Qatiq
מאכלים
סוג גבינה
מטבח אזרבייג'ני וטורקי
אזור מוצא מרכז אסיה
מוצא אזרבייג'ןאזרבייג'ן אזרבייג'ן
גבינות
סוג חלב פרה

קאטיקאזרית: Qatiq; בטורקית: Katık) הוא יוגורט סמיך המותסס באמצעות חיידקים, מיוצר מחלב פרה ונפוץ במדינות הקווקז ומרכז אסיה[1].

הכנת הקאטיק נעשית באמצעות חימום החלב לטמפרטורה גבוהה לצורך חיטוי והעברה לקירור בטמפרטורה של כ-40 מעלות צלזיוס, לאחר מכן מוסיפים לחלב תרבית חיידקים (בדומה ליוגורט) ומניחים לו לתסוס למשך כמה שעות עד לקבלת מרקם סמיך.

נהוג לאכול את הקאטיק כמנת פתיחה, כבסיס למרק, תוספת למנות בשריות ודגים אך גם כממרח על לחם[2].

למרות שקאטיק הוא מאכל אזרי מסורתי, קיימות גרסאות נוספות שלו, באיראן הוא נקרא מאסט (ماست), בטורקיה איירן (Ayran), בגיאורגיה מטסוני (მაწონი) ובבולגריה (katăk)[3].

ראו גם

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא קאטיק בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ NPSelection, Fermented Milk Products From All Over the World • Qatiq, Kefir and Yogurt (Turkic countries), natprosel, ‏2021-01-11 (באנגלית)
  2. ^ What’s The Difference Between Regular and Greek Yogurt?, Kitchn (באנגלית)
  3. ^ NPSelection, Fermented Milk Products from All Over the World. Suzma, natprosel, ‏2018-06-07 (באנגלית)
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

39225657קאטיק