קאבוסצ'ה
קפיצה לניווט
קפיצה לחיפוש
קאבּוּסֵצָ'ה (ביפנית: 茎茶, "תה מכוסה") הוא תה ירוק יפני, תת-סוג של סנצ'ה.
שמו של התה נובע מאופן גידולו וקצירתו. בתחילת האביב, כשבוע עד שלושה שבועות לפני קציר עלי התה הצעירים, מכוסה המטע במסך מגן בכדי לחסום אור שמש ישיר.[1] הצללה זו מייצרת תה עם טעם רך יותר מסנצ'ה רגיל.
כדי לקבל צל טבעי מבלי לחסום לחלוטין את אור השמש, מעל הצמחים תולים רשת מיוחדת המכונה "קאבוסה" (מהפועל "קאבוסרו" - "להצל"). שלא כמו סנצ'ה שגדל באור שמש ישיר, לקאבוסצ'ה יש טעם מתוק יותר[1] וצבע עשיר יותר. תה מוצל נוסף, המכונה ג'יוקורו, שונה מקאבוסצ'ה בכך שהוא מוצל לתקופה ארוכה יותר - כ -20 יום [2] .
ביפן, קאבוסצ'ה מהווה כ -4% מסך התה המיוצר (2019).[1]
קישורים חיצוניים
הערות שוליים
- ^ 1.0 1.1 1.2 George L. van Driem (2019). The Tale of Tea: A Comprehensive History of Tea from Prehistoric Times to the Present Day (באנגלית). Leiden: Brill. pp. 216–217.
- ^ איך להבחין בין סנצ'ה, קאבוסצ'ה וגיוקורו
![Wiki letter w.svg](https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/6/6c/Wiki_letter_w.svg/langhe-25px-Wiki_letter_w.svg.png)