קאבוסצ'ה

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

קאבּוּסֵצָ'היפנית: 茎茶, "תה מכוסה") הוא תה ירוק יפני, תת-סוג של סנצ'ה.

שמו של התה נובע מאופן גידולו וקצירתו. בתחילת האביב, כשבוע עד שלושה שבועות לפני קציר עלי התה הצעירים, מכוסה המטע במסך מגן בכדי לחסום אור שמש ישיר.[1] הצללה זו מייצרת תה עם טעם רך יותר מסנצ'ה רגיל.

כדי לקבל צל טבעי מבלי לחסום לחלוטין את אור השמש, מעל הצמחים תולים רשת מיוחדת המכונה "קאבוסה" (מהפועל "קאבוסרו" - "להצל"). שלא כמו סנצ'ה שגדל באור שמש ישיר, לקאבוסצ'ה יש טעם מתוק יותר[1] וצבע עשיר יותר. תה מוצל נוסף, המכונה ג'יוקורו, שונה מקאבוסצ'ה בכך שהוא מוצל לתקופה ארוכה יותר - כ -20 יום [2] .

ביפן, קאבוסצ'ה מהווה כ -4% מסך התה המיוצר (2019).[1]

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא קאבוסצ'ה בוויקישיתוף
ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא קאבוסצ'ה בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ 1.0 1.1 1.2 George L. van Driem (2019). The Tale of Tea: A Comprehensive History of Tea from Prehistoric Times to the Present Day (באנגלית). Leiden: Brill. pp. 216–217.
  2. ^ איך להבחין בין סנצ'ה, קאבוסצ'ה וגיוקורו
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

33509693קאבוסצ'ה