צוערים לשלטון המקומי
יש לערוך ערך זה. ייתכן שהערך סובל מבעיות ניסוח, סגנון טעון שיפור או צורך בהגהה, או שיש לעצב אותו, או מפגמים טכניים כגון מיעוט קישורים פנימיים.
| ||
יש לערוך ערך זה. ייתכן שהערך סובל מבעיות ניסוח, סגנון טעון שיפור או צורך בהגהה, או שיש לעצב אותו, או מפגמים טכניים כגון מיעוט קישורים פנימיים. |
צוערים לשלטון המקומי הוא מיזם של עמותת שותפויות אדמונד דה רושטילד, עמותת ידידי עתידים ומשרד הפנים, שמטרתו בניית מנהיגות לשלטון המקומי שתחולל שינוי ברשויות החלשות בישראל. מטרה זו אמורה להיות מושגת באמצעות משיכת צעירים מצטיינים, בעדיפות מהפריפריה, בעלי כושר מנהיגות, למסלול הכשרה של שנתיים, ולאחר מכן השמה ברשויות המקומיות המדורגות 1 עד 5 במדד הכלכלי חברתי. התוכנית אושרה בהחלטת ממשלה[1]. בין יוזמי התוכנית נמצא איציק דבש.
התוכנית
התוכנית פרוסה בחמישה מוקדים ברחבי הארץ. המוקד הראשון שנפתח היה באוניברסיטת בן-גוריון, בו לומדים תואר ראשון במדיניות ציבורית וחוג נוסף לבחירת המשתתפים. המוקד השני נמצא באוניברסיטת חיפה שבו לומדים המשתתפים תואר שני במדיניות ציבורית למשך שנתיים. המוקד השלישי נמצא בטכניון בו לומדים המשתתפים תואר שני בתכנון ערים ואזורים, המוקד הרביעי נמצא במכללה האקדמית תל־חי והמוקד החמישי נמצא באורנים - המכללה האקדמית לחינוך בה לומדים הצוערים לחינוך בלתי פורמלי תואר ראשון בחינוך חברתי קהילתי בחוג למדעי החברה וחטיבה במדיניות ציבורית, כולל תעודת הוראה ותעודת עובד נוער.
במקביל להכשרה האקדמית מקבלים המשתתפים הכשרה חוץ אקדמית שמתקיימת פעם בשבוע, ובמסגרתה שומעים הרצאות, עוברים סדנאות ומשתתפים בסמינרים שמועברים על ידי מומחי שלטון מקומי וציבורי. יום נוסף בשבוע מוקדש להתמחות במשרדי ממשלה ורשויות מקומיות. מטרת התוכנית היא להוציא את המשתתפים עם ידע רב והכרות רבה בעולם השלטון המקומי בישראל.
התוכנית מסבסדת באופן מלא את התארים שלומדים המשתתפים, בנוסף מספקת מלגת קיום חודשית ומספקת מחשב נייד לכל משתתף.
קבלה לתוכנית
תהליך הקבלה לתוכנית הוא ארוך ומאתגר, וכולל בשלב הראשון משימת בית, בשלב השני מרכז הערכה עם דינמיקה קבוצתית, ובשלב השלישי ריאיון עם מנהלי התוכנית. בכל שלב נופלים כחצי מהמועמדים. כל שנה מתקבלים לכל מוקד בארץ כ-25 משתתפים מתוך 650[2] מתמודדים. התוכנית מחויבת על ידי משרד הפנים לגייס כל שנה לפחות 25% משתתפים מהציבור הערבי.
הפרויקט מנוהל על ידי עמותת שותפויות רוטשילד ועמותת "ידידי עתידים".
תנאי קבלה
- קבילות אקדמית לתואר ראשון או שני רלוונטי, בהתאם למוסד הלימוד בכל תוכנית
- מילוי טופס הרשמה מקוון
- מבחן ממוחשב
- מרכז הערכה
- ראיון אישי
השמה
עם סיום ההכשרה של הצוערים, הם מקיימים ראיונות ברשויות מקומיות ברחבי הארץ אשר נמצאות במצב כלכלי-חברתי בין 1 ל-7. הצוערים יכולים לבחור באיזו רשות לבצע את ההשמה, והם מחויבים לעבוד 4 שנים ברשויות המקומיות. בשנת 2017 היו 170 צוערים בוגרי התוכנית ברשויות המקומיות ברחבי הארץ.
בוגרים
המחזור הראשון סיים את תוכנית ההכשרה ונכנס להשמה ברשויות המקומיות בשנת 2014. בין הבוגרים של התוכנית נמצאים דביר שץ - מנהל אגף אסטרטגיה בעיריית דימונה[3], ליז אביסדריס - עוזרת ראש עיריית באר שבע רוביק דנילוביץ[4] לשעבר, תמר מורלי-חיומי - מנהלת המחלקה האסטרטגית בבאר שבע לשעבר ושירן תעסה-פיינשטיין - בעבר מתכננת אסטרטגית בעיריית רהט, וכיום מנהלת תוכנית התחבורה של מטרופולין באר שבע וממלאת מקום ראש מועצה אזורית תמר[5].
ראו גם
קישורים חיצוניים
אתר האינטרנט הרשמי של צוערים לשלטון המקומי
- צוערים לשלטון המקומי, ברשת החברתית פייסבוק
- סרטון המסביר על התוכנית, סרטון באתר יוטיוב
הערות שוליים
- ^ סעיף 5 בהחלטת ממשלה 1653 מתאריך 10.7.2016
- ^ נכון למועד מיונים עבור התוכנית תשע"ט 2018
- ^ עתידים | תוכנית הצוערים לשלטון מקומי, באתר עתידים | תוכנית הצוערים לשלטון מקומי
- ^ [http://www.beer-sheva.muni.il/Lists/List9/DispForm.aspx?ID=27 עיריית באר שבע - יחידות העירייה - לשכת ראש העיר], באתר www.beer-sheva.muni.il
- ^ עתידים | תוכנית הצוערים לשלטון מקומי, באתר עתידים | תוכנית הצוערים לשלטון מקומי
34186562צוערים לשלטון המקומי