צ'ולאמה

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
צ'ולאמה

צ'ולאמהרומנית: Ciulama, בטורקית: çullama) הוא תבשיל רומני מיובא מהמטבח הטורקי.

הצ'ולאמה מבוססת על רוטב לבן עשוי מטיגון קמח ובצל בחמאה או שומן והוספת מי בישול של מיני בשר או חלב. את הצ'ולאמה מכינים עם פטריות מבושלות או בשר עופות או מיני בשר אחרים, כולל חלקי פנים, כמו כליות. מקובל להגיש את הצ'ולאמה עם ממליגה.

קישורים חיצוניים

הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

20692568צ'ולאמה