צ'וטפוטי

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
צ'וטפוטי
Chotpoti
מאכלים
סוג חטיף
מטבח הודי, בנגלי
מוצא בנגלדשבנגלדש בנגלדש
אופן הגשה חם
מרכיבים עיקריים קמח, תפוח אדמה, בצל

צ'וטפוטינגלי: চটপটি; באנגלית: Chotpoti) הוא תבשיל בנגלי חריף העשוי מתפוח אדמה ונפוץ במדינות תת-היבשת ההודית[1][2].

התבשיל מורכב בעיקר מתפוחי אדמה, חומוס, בצל, צ'ילי וביצים, אך קיימות גרסאות נוספות עם עלי כוסברה, כמון, צ'אטני, תמרהינדי ופורי פריך[3][4].

התבשיל נחשב למאכל רחוב נפוץ, טעמו חריף וחמצמץ ונהוג להגישו חם[5][6].

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

  1. ^ Chotpoti: This Popular Bengali Street Food Is Packed With Everything Healthy (Recipe Inside), NDTV Food (באנגלית)
  2. ^ Night out in Dhaka: Dynamics of Bangladesh never sleep, koreatimes, ‏2019-05-05 (באנגלית)
  3. ^ Chotpoti, Banglarecipes by Rownak, ‏2013-07-08 (באנגלית אמריקאית)
  4. ^ Chotpoti - Bangladeshi Street food healthy with zero oil Recipe by Susita Sen, Cookpad (באנגלית)
  5. ^ Chotpoti | Traditional Vegetable Dish From Bangladesh | TasteAtlas, www.tasteatlas.com
  6. ^ Chotpoti, worldfood.guide (באנגלית)
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

32586664צ'וטפוטי