פררו
שגיאות פרמטריות בתבנית:חברה מסחרית
שימוש בפרמטרים מיושנים [ אנשי מפתח ]
נתונים כלליים | |
---|---|
סוג | עסק משפחתי |
מייסדים | פייטרו פררו |
תקופת הפעילות | 1946–הווה (כ־78 שנים) |
משרד ראשי | טורינו, פיימונטה איטליה |
מוצרים עיקריים | ממתקים |
הכנסות | 6.3 מיליארד אירו 2007-2008 |
אנשי מפתח | ג'ובאני פררו |
עובדים | 21,500 |
www.ferrero.it |
פֶרֶרו (באיטלקית: Ferrero SpA) היא יצרנית איטלקית של שוקולד ומוצרי מתיקה שונים, רובם על בסיס שוקולד. החברה נוסדה על ידי פייטרו פררו בשנת 1946 ובסיסה העיקרי שוכן בטורינו, איטליה. החברה עדיין נמצאת בשליטת משפחת פררו. החברה כוללת כיום 15 מפעלי ייצור ו-33 חברות שפועלות בכל העולם. בשנת 2006 היקף הייצור עמד על כ-800,000 טון. יבואנית מוצרי פררו לישראל היא פרימיום חברה למסחר ומתיקה בע״מ.
היסטוריה
ב-1946 פיתח פייטרו פררו (Pietro Ferrero) קרם בטעמי אגוזים וקקאו שנועדו להימרח על פרוסות לחם ונקרא Pasta Gianduja. תהליך הייצור הצליח, ובעקבות זאת נוסדה החברה על שמו לייצור ולשיווק המוצר. קרם שוקולד למריחה, המיוצר בתהליך ייצור דומה, נמכר תחת השם נוטלה מראשית 1946, ונעשה ממרח פופולרי בעולם, יחד עם עוד כמה מוצרים שונים בהם ממתקי השוקולד פררו רושה ודופלו וסוכריות המנטה טיק טק. פררו היא גם יצרנית ביצי הקינדר וקינדר בואנו.
קישורים חיצוניים
- אתר החברה הרשמי (באנגלית)
- נוח קירש, איש השוקולד: ג'ובאני פררו רוצה להפוך ליצרן הממתקים הגדול בעולם, באתר "פורבס ישראל", 8 באוגוסט 2018
23544896פררו