פריטטה
פְריטָּטָה (באיטלקית ובספרדית: Frittata) הוא מאכל ביצים מטוגן מהמטבח הספרדי ומהמטבח האיטלקי, הדומה לאומלט מהמטבח הצרפתי. המאכל מכיל ביצים וכן שילובים של גבינות, בשר, ירקות או פסטה.
מקור שמו של המאכל בצורת העבר של הפועל "לטגן" באיטלקית (friggere): "טיגן" = fritto, "פריטו".[1]
תיאור המאכל
דיליה סמית' בספרה "How To Cook" מסבירה כי מדובר במאכל הדומה לאומלט הצרפתי, אולם בעוד שהאומלט הוא חביתה ממולאת סגורה, הפריטטה היא חביתה שמכילה תוספות שונות בתוכה. התוספות מוכנסות לתערובת הביצים בטרם טיגונן (בניגוד לאומלט אליו מוספת התערובת לאחר תחילת הטיגון, והוא מקופל על התערובת). בשל שיטת טיגון זו, הפריטטה מטוגנת בחום נמוך יותר, ובזמן ממושך יותר מאומלט. לאחר טיגון התחלתי נהפכת הפריטטה או מוכנסת לתנור לצורך אפיית חלקה העליון.
בשונה מהאומלט (המוגש לסועד אחד), הפריטטה גדולה יותר, ומוגשת כשהיא נפרסת כמו פשטידה ומחולקת למספר סועדים.
הפריטטה מוגשת חמה או קרה, לצד סלט ולחם.
בספרד מכונה המאכל "טורטייה תפוחי אדמה" (tortilla de patatas) ומכיל בגרסתו המסורתית ביצים ותפוחי אדמה. יש המגישים אותו בתוך כריך.
קישורים חיצוניים
מיזמי קרן ויקימדיה |
---|
ערך מילוני בוויקימילון: פריטטה |
תמונות ומדיה בוויקישיתוף: פריטטה |
תמונות ומדיה בוויקישיתוף: טורטייה תפוחי אדמה |
- רותי קינן, פריטטה - ארוחה מלאה במחבת, באתר ynet, 5 ביולי 2006
- יעל גרטי, מהירה וטעימה: פריטטה תפוחי-אדמה וגבינת צ'דר, באתר ynet, 23 במרץ 2008
- חיים כהן, מתכון והסבר על המאכל, אתר מבשלים
הערות שוליים
- ^ מילון אוקספורד (באנגלית).
21605481פריטטה