פעמונים

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

פעמונים הוא ארגון חברתי ללא כוונת רווח (מלכ"ר), הפועל בקרב החברה האזרחית בכל רחבי הארץ. הארגון נוסד בשנת 1997 ונרשם כעמותה בשנת 2002. ארגון פעמונים שואף למציאות שבה המשפחות בישראל מנהלות חיים כלכליים מאוזנים ואחראיים בדרך ישרה, מציאות שתסייע לבניית חוסן כלכלי וחברתי.

פעמונים חותר לשיתוף פעולה עם ארגונים נוספים מהמגזר השלישי, כולל מוסדות וולונטריים וארגונים ללא כוונות רווח (מלכ"רים), ועם גופים במגזר הציבורי והעסקי.

פרופיל הפעילות

פעילות הארגון מתבצעת באמצעות מספר כלים:

  1. ליווי פרטני, ארוך טווח ומעמיק במסגרתו מלווה מתנדב את המשפחה במשך חודשים ומבצע איתה תהליך שיקוף, בניית תקציב מאוזן ותוכנית החזר חובות ארוכת טווח.
  2. פעילות חינוך, הדרכה והסברה בתחומי כלכלת המשפחה לקהלים רבים ומגוונים ברחבי הארץ: תלמידי בי"ס, הורים, חיילים, סטודנטים, זוגות צעירים, עצמאיים, קשישים ועוד.
  3. ייעוץ קצר מועד בנושאים ממוקדים כגון לקיחת משכנתא, ביטוח וכדומה. במקרה הצורך ביצוע הפניה לגורמים מקצועיים מתאימים עבור משפחות הנמצאות בקושי נקודתי.
  4. יצירה והנגשה של כלים לניהול כלכלי עצמאי המאפשרים למשפחות רבות לתכנן את תקציבן החודשי ולנהל את כלכלת ביתם בצורה אחראית.
  5. השפעה על מקבלי ההחלטות בנושאים הקשורים לכלכלת משקי הבית
  6. סדנאות לניהול כלכלת הבית. סדנה למספר משפחות ביחד, בת מספר מפגשים קבוצתיים ומספר מפגשים פרטניים עם מלווה (בדומה ללווי הפרטני) בה מתבצע תהליך במסגרתו המשפחות שמשתתפות בסדנה לומדות לנהל את כלכלת הבית בצורה נכונה.

תהליך הליווי וההדרכה למשפחות

השירות של ארגון פעמונים מיועד לכלל הציבור, מתוך גישה שלפיה פיתוח מיומנויות להתנהלות כלכלית נכונה הוא כלי חיוני העשוי לתרום לכל משפחה. עם זאת, השירות של פעמונים מותנה במוטיבציה וברצון המשפחה לקבל סיוע ולבצע תהליך של שינוי, בנכונותה לשתף פעולה תוך שקיפות מלאה ובקיומה של הכנסה קבועה או פוטנציאל ומאמץ מוכח ליצירת הכנסה קבועה.

המשפחה נמצאת במרכז תהליך העבודה של פעמונים. פנייתה היא הבסיס למתן השירות, והתקדמותה בתהליך ההבראה הכלכלית נעשית בסיוע צמוד של פעמונים. על מנת שהשירות יהיה נגיש לכלל האוכלוסייה ניתן הליווי האישי ללא תשלום.

השירות למשפחות הפונות נעשה על ידי מתנדבים. עקרון ההתנדבות תורם לפיתוח אחריות הפרט בקהילה לזולת, מסייע להירתמות המשפחה לתהליך ההבראה ומאפשר סיכויי הצלחה גבוהים יותר. נוסף על כך, ההתנדבות מאפשרת הגדלה של היקף הפעילות והפצת העקרונות והערכים של פעמונים. בקרב קהלים ואוכלוסיות רבות ומגוונות[1].

סדנאות והרצאות

פיתוח תחום הסדנאות וההרצאות בארגון החל בשנת 2007 כאשר הקימו בפעמונים אגף בשם פהמ"ון ("פעילות הדרכה מונעת"), מתוך ההבנה שחלק משמעותי בהתמודדות עם הבראת משקי הבית מגיע כבר בשלב המניעה. הסדנאות וההרצאות מותאמות לכל קבוצה החל מנוער ועד לגיל השלישי. כמו כן הארגון מעביר סדנאות והרצאות בכלכלת המשפחה לגופים עסקיים.

למידה והתייעלות

פעמונים מפעילה יחידת מחקר ופיתוח העוסקת בלמידה שוטפת של תהליכי ליווי המשפחות, ומפתחת כלים חדשניים המשמשים את המלווים בעבודתם השוטפת.

פרסים

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

  1. ^ "עמותת פעמונים - מעשים טובים". מעשים טובים. נבדק ב-2017-03-28.
  2. ^ פעמונים בתאר מידות
  3. ^ עוזי ברוך, פרסי ירושלים בכנס ירושלים השישי באתר ערוץ 7, 25 בינואר 2009
  4. ^ אות הנשיא למתנדב הוענק לארגון פעמונים באתר nrg מעריב, 10 באוגוסט 2010
  5. ^ שלמה פיוטרקובסקי, פרס זוסמן למנכ"ל פעמונים על פעילותו החברתית באתר ערוץ 7, 28 באוקטובר 2013
Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0