פסטפרולה

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
פסטפרולה
Pastafrola
πάστα φλώρα
פסטפרולה ארגנטינאית בתבנית אפייה
פסטפרולה ארגנטינאית בתבנית אפייה
פסטפרולה ארגנטינאית בתבנית אפייה

פסטפרולה או פסטה פרולה שמקורה הרחוק אולי ביוון (ביוונית: πάστα φλώρα), הוא סוג של טארט מתוק.

מאפיינים

הטארט נפוץ במדינות: איטליה, ארגנטינה, פרגוואי, אורוגוואי, מצרים ויוון. זוהי קלתית מכוסה, מלאה ריבה, והיא עשויה בעיקר מקמח, סוכר וביצה. מילויים נפוצים כוללים גבינת חבושים, דולסה דה בטטה (ריבת בטטה), ריבת חלב (דולסה דה לצ'ה), גויאבה או ריבת תות שדה. כיסוי הטארט הוא סריג פסים דק המציג את המילוי שמתחתיו בחלקים מעוינים או מרובעים. פסטפרולה לרוב אפוייה בתנור בתבנית מעגלית. רוב הגרסאות היווניות של המנה הזו מלאות בריבה מתוקה. היא נחשבת שם לקינוח בוקר.

מקור השם

שמה של המנה מגיע מהמילה בצק פריך pasta frolla באיטלקית.[1] זוהי קילתית שדומה ל-crostata האיטלקית. מהגרים איטלקים הביאו אותה לארגנטינה ולארוגוואי. מנות דומות כוללות את הלינצר טורטה האוסטרי וטארטים שווייצרים במילוי פירות מתובלים. ביוונית, המילה פרולה התפרשה בצורה לא נכונה כמילה האיטלקית פלורה 'פרח' (היפוך אותיות).

המנה מוגשת כקינוח אחר הצהריים (מרינדה) או עם מאטה (משקה דרום אמריקאי), אך ניתן לאכול אותה בכל שעה ביום.

מרכיבים

המרכיבים למנה הם:[2]

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא פסטפרולה בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ Istituto Treccani, Vocabolario on line, s.v.
  2. ^ Greek jam tart (Pasta flora). All Recipes. Retrieved on 2015-03-23.
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

37823489פסטפרולה