פסטפרולה
פסטפרולה ארגנטינאית בתבנית אפייה | |
פסטפרולה או פסטה פרולה שמקורה הרחוק אולי ביוון (ביוונית: πάστα φλώρα), הוא סוג של טארט מתוק.
מאפיינים
הטארט נפוץ במדינות: איטליה, ארגנטינה, פרגוואי, אורוגוואי, מצרים ויוון. זוהי קלתית מכוסה, מלאה ריבה, והיא עשויה בעיקר מקמח, סוכר וביצה. מילויים נפוצים כוללים גבינת חבושים, דולסה דה בטטה (ריבת בטטה), ריבת חלב (דולסה דה לצ'ה), גויאבה או ריבת תות שדה. כיסוי הטארט הוא סריג פסים דק המציג את המילוי שמתחתיו בחלקים מעוינים או מרובעים. פסטפרולה לרוב אפוייה בתנור בתבנית מעגלית. רוב הגרסאות היווניות של המנה הזו מלאות בריבה מתוקה. היא נחשבת שם לקינוח בוקר.
מקור השם
שמה של המנה מגיע מהמילה בצק פריך pasta frolla באיטלקית.[1] זוהי קילתית שדומה ל-crostata האיטלקית. מהגרים איטלקים הביאו אותה לארגנטינה ולארוגוואי. מנות דומות כוללות את הלינצר טורטה האוסטרי וטארטים שווייצרים במילוי פירות מתובלים. ביוונית, המילה פרולה התפרשה בצורה לא נכונה כמילה האיטלקית פלורה 'פרח' (היפוך אותיות).
המנה מוגשת כקינוח אחר הצהריים (מרינדה) או עם מאטה (משקה דרום אמריקאי), אך ניתן לאכול אותה בכל שעה ביום.
מרכיבים
המרכיבים למנה הם:[2]
- קמח
- ביצה
- סוכר
- חמאה או מרגרינה
- מילוי ריבה (הנפוץ ביותר הוא ריבת חבושים, ריבת בטטה, ריבת חלב, גויאבה או תות)
- גרידת לימון
- תמצית וניל
קישורים חיצוניים
הערות שוליים
- ^ Istituto Treccani, Vocabolario on line, s.v.
- ^ Greek jam tart (Pasta flora). All Recipes. Retrieved on 2015-03-23.
37823489פסטפרולה