פסטל דה צ'וקלו

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
פסטל דה צ'וקלו
Pastel de Choclo
מאכלים
סוג מאכל
מטבח צ'יליאני
מוצא צ'ילהצ'ילה צ'ילה
אופן הגשה חם
מרכיבים עיקריים קמח תירס

פסטל דה צ'וקלופורטוגזית: Pastel de Choclo) הוא מאפה צ'יליאני העשוי מתירס או צ'וקלו ונפוץ במדינות דרום אמריקה[1].

הקינוח מורכב מתירס מתוק או תירס פרואני הנקרא צ'וקלו, בשר בקר, עוף, צימוקים, זיתים, בצל וביצה קשה שאותם מערבבים, טוחנים ואופים עם חלב ושומן חזיר[2][3].

נהוג להגיש את המאכל כארוחה עיקרית[4].

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא פסטל דה צ'וקלו בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ פסטל דה צ'וקלו, באתר טעמים מקצה העולם, ‏5 ביוני 2017
  2. ^ פאסטל דה צ'וקלו | המתכון של סבתא של אסף מהמירוץ, באתר רשת 13
  3. ^ פסטל דה צ'וקלו, באתר foodpage - כל המתכונים במקום אחד, ‏12 בדצמבר 2018
  4. ^ Pastel de Choclo: Chilean Beef and Corn Casserole, The Spruce Eats (באנגלית)
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

35015485פסטל דה צ'וקלו