פסטל דה פאפה

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
פסטל דה פאפה
Pastel de Papa
מאכלים
סוג מאכל
מטבח דרום אמריקאי
מוצא ארגנטינהארגנטינה ארגנטינה
אופן הגשה חם
מרכיבים עיקריים בשר ותפוח אדמה

פסטל דה פאפהספרדית: Pastel de Papa) הוא מאפה ארגנטינאי העשוי מתפוחי אדמה ובשר, נפוץ במדינות דרום אמריקה ומבוסס על המאכל הבריטי פאי רועים[1].

המאפה מורכב משכבת תפוחי אדמה שעליה מניחים בשר טחון, עגבניות, פלפלים, ביצה או בצל ירוק, מכסים עם שכבה עליונה של פירה וגבינה מגורדת ואופים למשך כשעה[2][3].

נהוג להגיש את המאכל כארוחה עיקרית.

גרסאות

למאפה גרסאות שונות ומלבד הגרסה הרגילה קיימות גם גרסאות על בסיס גבינה, ביצים, זיתים או צימוקים.

  • ארגנטינה: המאפה נאכל לרוב בתקופת החורף ומכיל עדשים, אך נהוג להכינו גם עם צימוקים, ביצה מבושלת, גבינה מגורדת וזיתים.
  • צ'ילה: המאפה מזכיר את המקור ולעיתים מחליפים את בשר הבקר בעוף.
  • קוסטה ריקה: מאפה הממולא בגבינה, בשר טחון, בצל, צ'ילי מתוק, שום, טימין, חרדל, זיתים, צלפים, אורגנו ועגבניות.
  • פרו: מאפה המכיל שכבות של תפוחי אדמה פרוסים דק שעליהם מוסיפים חלב, ביצים, חמאה וגבינה.
  • אורוגוואי: מאפה המכיל שכבה ראשונה של תפוחי אדמה, לאחר מכן מוסיפים תערובת של ביצים וחלב ומכסים עם שכבה שלישית של תפוחי אדמה וגבינה מגורדת.

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא פסטל דה פאפה בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ מתכון לפסטל דה פאפאס, באתר טעמים מקצה העולם, ‏14 בנובמבר 2019
  2. ^ פשטידת בשר ותפוחי אדמה - פסטל דה פפס, באתר לאכול להרגע להנות - אוכל ובית
  3. ^ מיכל וקסמן, חגיגת תפוחי אדמה: הפסטל של סבתא עליזה, באתר ynet, 21 בפברואר 2017
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

35230794פסטל דה פאפה