פסטל דה פאפה
קפיצה לניווט
קפיצה לחיפוש
מאכלים | |
---|---|
סוג | מאכל |
מטבח | דרום אמריקאי |
מוצא | ארגנטינה |
אופן הגשה | חם |
מרכיבים עיקריים | בשר ותפוח אדמה |
פסטל דה פאפה (בספרדית: Pastel de Papa) הוא מאפה ארגנטינאי העשוי מתפוחי אדמה ובשר, נפוץ במדינות דרום אמריקה ומבוסס על המאכל הבריטי פאי רועים[1].
המאפה מורכב משכבת תפוחי אדמה שעליה מניחים בשר טחון, עגבניות, פלפלים, ביצה או בצל ירוק, מכסים עם שכבה עליונה של פירה וגבינה מגורדת ואופים למשך כשעה[2][3].
נהוג להגיש את המאכל כארוחה עיקרית.
גרסאות
למאפה גרסאות שונות ומלבד הגרסה הרגילה קיימות גם גרסאות על בסיס גבינה, ביצים, זיתים או צימוקים.
- ארגנטינה: המאפה נאכל לרוב בתקופת החורף ומכיל עדשים, אך נהוג להכינו גם עם צימוקים, ביצה מבושלת, גבינה מגורדת וזיתים.
- צ'ילה: המאפה מזכיר את המקור ולעיתים מחליפים את בשר הבקר בעוף.
- קוסטה ריקה: מאפה הממולא בגבינה, בשר טחון, בצל, צ'ילי מתוק, שום, טימין, חרדל, זיתים, צלפים, אורגנו ועגבניות.
- פרו: מאפה המכיל שכבות של תפוחי אדמה פרוסים דק שעליהם מוסיפים חלב, ביצים, חמאה וגבינה.
- אורוגוואי: מאפה המכיל שכבה ראשונה של תפוחי אדמה, לאחר מכן מוסיפים תערובת של ביצים וחלב ומכסים עם שכבה שלישית של תפוחי אדמה וגבינה מגורדת.
קישורים חיצוניים
- מתכון להכנת פסטל דה פאפה, באתר Paulinacocina
הערות שוליים
- ^ מתכון לפסטל דה פאפאס, באתר טעמים מקצה העולם, 14 בנובמבר 2019
- ^ פשטידת בשר ותפוחי אדמה - פסטל דה פפס, באתר לאכול להרגע להנות - אוכל ובית
- ^ מיכל וקסמן, חגיגת תפוחי אדמה: הפסטל של סבתא עליזה, באתר ynet, 21 בפברואר 2017
35230794פסטל דה פאפה