פסטינה

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
פסטינה
מאכלים
מוצא איטליה
מרכיבים עיקריים קמח חיטה

פסטינהאיטלקית: Pastina, מילולית: פסטה קטנה) היא מגוון של פסטות אשר מכילות חתיכות קטנות של פסטה, בדרך כלל בעלות צורה עגולה (לא סדירה) עם קוטר של כ-1.6 מילימטרים.[1] פסטינה היא סוג הפסטה הקטן ביותר אשר מיוצרת. היא עשויה מקמח חיטה ואפילו יכולה לכלול ביצה. באיטליה, פסטינה היא מונח כללי המתייחס לעוד הרבה סוגים קטנים של פסטה, אך בצפון אמריקה, למעשה, משתמשים במונח פסטינה בדרך כלל כדי לתאר סוג אחד של פסטינה: "סטלינה".

פסטינה נמצאת בשימוש בדרכים רבות ושונות במטבח האיטלקי, כולל כמרכיב של מרק, קינוחים, מזון לתינוקות וגם, לבד, כמנת פסטה בפני עצמה.[2]

ראו גם

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא פסטינה בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ What Is Pastina and How Do You Cook It?, The Spruce Eats (באנגלית)
  2. ^ npapastafits, Pastina, Share the Pasta, ‏24 באוגוסט 2018 (באנגלית)
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

35907795פסטינה