פלרדון
גבינת פלרדון (בצרפתית: Pélardon), שנקראה בעבר paraldon, pélardou וגם péraudou, היא גבינה צרפתית מאזור ה-Cevennes שבאזור לנגדוק-רוסיון.[1]
מאפיינים
זוהי גבינה מסורתית העשויה מחלב עיזים.[1] היא גבינה עגולה (גלילית) שהבשלה רכה מכוסה בקליפת עובש לבנה (à pâte molle à croûte fleurie – רכה עם קליפה פורחת) במשקל של כ-60 גרם, בקוטר של 60–70 מ"מ ובגובה של 22–27 מ"מ.[1] פלארדון קיבלה הסמכת כינוי מקור מבוקר (ה-Appellation d'origin contrôlée (AOC) באוגוסט 2000.
היסטוריה
אמנם כבר במאה ה-1 דיווח פליניוס הזקן בתולדות הטבע (בלטינית: Naturalis Historia) שלו כי "הגבינה המוערכת ביותר ברומא, היא, בין הגבינות של המחוזות, היא זו שמגיעה מהאזור של נים, עם זאת, לא ברור שזהו פלרדון שעליו דיבר חוקר הטבע הרומי. ואכן, גם רוקפור ולגוויולה טוענות שהן המקור לביטוי זה של פליניוס. עם זאת, מבלי שהשאלה תיפתר באופן סופי, ההשערה הסבירה ביותר תהיה שזו גבינת איכרים העשויה מחלב פרה.
ייצור
2011 | 2014 | 2015 | 2016 | |
---|---|---|---|---|
טונאז' כללי בייצור תעשייתי מקונה AOC | 218 | 210 | 225 | 228 |
מייצור פרמיה (חוות) | 156 | 149 | 155 | 157 |
קישורים חיצוניים
הערות שוליים
- ^ 1.0 1.1 1.2 Harbutt, J. (2015). World Cheese Book. DK Publishing. p. 73. ISBN 978-1-4654-4372-4. נבדק ב-11 בדצמבר 2017.
{{cite book}}
: (עזרה)
37651868פלרדון