פלצ'ינטה גונדל
פלצ'ינטה גונדל או פנקייק גונדל (בהונגרית: Gundel-palacsinta) הוא קינוח מהמטבח ההונגרי.
היסטוריה
את פלצ'ינטה גונדל הראשון הכין השף ובעל המסעדה קארוי גונדל (ספרי הגסטרונומיה שלו הם בין היצירות הטובות והידועות ביותר בנושא המטבח ההונגרי. עם יצירותיו גם בשפות זרות, הוא הפך לפופולרי את המטבח ההונגרי והגביר את התיירות בתערוכות הבישול ובמצגות שלו. הוא היה מהאישים המובילים בתעשיית המסעדנות והמלונאות ההונגרית). הוא הגיש את הפנקייק במילוי אגוזי מלך, רום וצימוקים טחונים עם ציפוי שוקולד מריר עשוי חלמון ביצה, שמנת מתוקה ואבקת קקאו. המתכון המקורי סודי; רק מסעדת גונדל יודעת אותו במדויק. המסעדה מגישה בשנה, גם היום, 25,000 מנות של פלצ'ינטה גונדל לאורחיו, עבורן משתמשים ב-1000 ק"ג אגוזים ו-500 ק"ג שוקולד.[1]
באוסטריה
הקינוח מוכר היטב במטבח האוסטרי. פנקייק זה מוצע באוסטריה לפעמים בתור "פלצ'ינקה שוקו-אגוזים" (Schoko-Nuss-Palatschinke) או "פלצ'ינקה אגוזים" (Nuss-Palatschinke). לרוב הוא מוגש עם קצפת ובדרך כלל אינו מכיל צימוקים. מלון זאכר מציג אותו על פי המתכון המקורי, עם אגוזי מלך מקורמלים.
ספרות
- Christoph Wagner und Hotel Sacher (Hrsg.): Süsses aus dem Sacher. Pichler, 2007, מסת"ב 978-3-85431-440-0.
קישורים חיצוניים
הערות שוליים
- ^ "Egy igazi desszert ikon: a Gundel palacsinta" (בהונגרית). אורכב מ-המקור ב-2020-10-26.
38519697פלצ'ינטה גונדל