פליינג טייגר קופנהגן
שגיאת לואה ביחידה יחידה:תבנית_מידע בשורה 261: תבנית חברה מסחרית ריקה. פליינג טייגר קופנהגן (באנגלית: Flying Tiger Copenhagen) היא רשת חנויות דנית. החנות הראשונה של הרשת נפתחה בקופנהגן ב-1995 ונכון ל-2022 יש לרשת כ-1,000 חנויות ברחבי העולם. השווקים הגדולים ביותר שלה הם: דנמרק, בריטניה, איטליה וספרד. הרשת מוכרת מגוון פריטים, בעיקר אביזרים וצעצועים. הרשת לוקחת את שמה מהאופן שבו ההגייה הדנית של שם החיה נמר באנגלית - "טייגר" - נשמעת בערך כמו המילה הדנית tier, המשמשת לציון מטבע של 10 כתר דני. בחנויות הראשונות בדנמרק, כל הפריטים היו עולים 10 כתר דני.
היסטוריה
הרשת נוסדה בשנת 1995 על ידי לנארט לבוביץ', שאביו ממוצא יהודי-פולני ואמו שוודית. לבוביץ' עזב את בית הספר בגיל 16 ויצא לטייל בעולם, הוא מימן את עצמו על ידי מסחר בקומיקס, כצלם, וכמדריך טניס שולחן. הוא פגש את אשתו סוזן באנגליה כשהיה בן 20, והם חזרו יחד לדנמרק. הם התחילו בעסק של תיקון מטריות שבורות ומכירתן בשוק הפשפשים, אחר כך פתחו את החנות הראשונה שלהם לאבזרים, שנקרא תחילה "זברה", בשנת 1988. הקונספט של "טייגר" נולד בקיץ 1995 כשהם לקחו על עצמם חנות שנייה, והפקידו אותה בידי אחותה של סוזן, בזמן שיצאו לחופשה. הם אמרו לה לתמחר הכל ב-10 כתר דני כי הם לא יכלו לזכור כמה עלה כל פריט. המילים "טיגר" ו"tier" (טנר) מבוטאות בדנית באופן זהה, והיא בחרו בה לשם החנות. החנות הייתה להצלחה מסחררת, ותוך שלוש שנים פתחו 40 חנויות נוספות בדנמרק[1].
בשנת 2005 הם פתחו את החנות הראשונה מחוץ לדנמרק, בעיירה בייסינגסטוק שמדרום ללונדון, בממלכה המאוחדת. החנות נפתחה בשותפות עם יזם דני שגר באנגליה, פיליפ באר, שפגש את לנארט לבוביץ' בקופנהגן, והציע להקים חנות בעיירת מגוריו, מאחר שחשב שהקונספט של הרשת יוכל להצליח גם בממלכה המאוחדת. הרשת התרחבה אחר כך, תוך שנים ספורות, לכל רחבי אירופה[2].
בשנת 2012 מכרו בני הזוג לבוביץ' 70% ממניות הרשת לחברת ההשקעות השוודית EQT Partners. הרשת פעלה ברוב המקומות בשם "טייגר", אך עקב קשיים ברישום השם במספר מדינות היא פעלה בשם T·G·R בשוודיה ובנורווגיה ו-Flying Tiger באירלנד, יפן, ארצות הברית, בלגיה והולנד. ביוני 2016, הוחלט לאחד את כל הרשת תחת השם "פליינג טייגר קופנהגן"[3].
הרשת פתחה את החנות הראשונה שלה בארצות הברית, במנהטן ניו יורק, במאי 2015. אחר כך פתחה חנויות גם במסצ'וסטס וניו ג'רזי. בנובמבר 2020, הודיעה הרשת על סגירת כל החנויות בארצות הברית, ומאחר שהקונספט שלה לא התאים לשוק האמריקאי[4].
בתחילת 2021 רכשה חברת ההשקעות הדנית Treville את הרשת, והכריזה על פתיחת 200 חנויות נוספות תוך שנתיים[5].
פעילות בישראל
באפריל 2021 הודיעה קבוצת פוקס-ויזל שחתמה על הסכם לקבלת זיכיון להקמת והפעלת חנויות הרשת בישראל, לתקופת זיכיון בת 5 שנים עם אופציה להארכה ל-5 שנים נוספות. הקבוצת הודיעה גם שתרכוש את המוצרים בחנויות ישירות מפליינג טייגר או מספקיה המורשים, ותשלם לה שיעור חודשי מסך המכירות[6]. בספטמבר הכריזה "פוקס" על השקת הפעילות ברבעון הראשון של 2022 עם שמונה חנויות בשלב הראשון[7]. החנות הראשונה של הרשת נפתחה ב-31 בינואר 2022 בקניון עזריאלי בתל אביב[8].
קישורים חיצוניים
- שני מוזס, האתגר של ויזל: לשחזר את חוויית הקנייה והמחירים ברשת פלייניג טייגר, באתר גלובס, 11 באפריל 2021
הערות שוליים
- ^ Richard Godwin, Roaring success: meet Lennart Lajboschitz, the Danish entrepreneur behind Tiger, Evening Standard, 4 במאי 2015
- ^ Graham Ruddick, Tiger makes millions for couple who brought Danish store to UK, The Guardian, 2 בינואר 2017
- ^ Grace Bowden, Tiger undergoes rebrand as it drives international expansion, Retail Week, 3 במאי 2016
- ^ Nick Garber, Flying Tiger Variety Store Closing Midtown Shop, All US Locations, Patch, 4 בספטמבר 2020
- ^ Christian Wienberg, Flying Tiger Steps Up Global Expansion and Opens 200 New Stores, Bloomberg, 3 במאי 2021
- ^ שלי אפלברג, אתם מכירים אותה מניו יורק או ברלין - בקרוב הרשת הזו תנחת בישראל, באתר TheMarker, 11 באפריל 2021
- ^ מיכל רז-חיימוביץ', עכשיו זה סופי: רשת Flying Tiger Copenhagen נוחתת בישראל, באתר גלובס, 1 בספטמבר 2021
TheMarker, פוקס הודיעה היכן ייפתחו סניפי פליינג טייגר בישראל - ומינתה מנכ"לית, באתר TheMarker, 1 בספטמבר 2021 - ^ יוליה פריליק-ניב, LIVING, היא כאן: נפתח הסניף הראשון של פליינג טייגר בארץ, באתר מאקו, 31 בינואר 2022
33145296פליינג טייגר קופנהגן