פלוניארד

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
פלוניארד
Flaugnarde

פלוניארדצרפתית: Flaugnarde, הידוע גם בשם flagnarde או flognarde או flougnarde) הוא קינוח מהמטבח הצרפתי.

מאפיינים

הקינוח נאפה עם פירות שמסודרים בכלי מצופה בחמאה ומכוסה בבלילה סמיכה דמוית פלאן.[1] בדומה לקלאפוטי, שמכינים עם דובדבנים שחורים, פלוניארד עשוי עם תפוחים, אפרסקים, אגסים, שזיפים, שזיפים מיובשים או פירות אחרים. המנה דומה לפודינג יורקשייר מתוק או חביתית גדולה, מאובקת באבקת סוכר וניתן להגיש אותה חמה או קרה.

מקור המנה

השם נגזר מהמילים האוקסיטנית fleunhe[2] ו-flaunhard,[3] שמתורגמות שתיהן כ"רך" או "פלומתי". המנה נפוצה באזורי אוברן, לימוזן ופריגור בצרפת.

גלריה

הערות שוליים

  1. ^ Larousse Gastronomique, Clarkson Potter Publishers, New York, English edition
  2. ^ Frederic Mistral, Lou Tresor dóu Felibrige: FLEUNHE: (rom. fenis, débile) Mou, faible, défaillant, douillet
  3. ^ Frederic Mistral, Lou Tresor dóu Felibrige: FLAUNHARD: (rom. flaugnard) Mignard avec niaiserie, qui se plaint pour peu de chose, douillet, faible, indolent
ערך זה הוא קצרמר בנושא מזון. אתם מוזמנים לתרום למכלול ולהרחיב אותו.
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

37738614פלוניארד