פלה (קינוח)

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
פלה
Vla
פלה שוקולד בציפוי קצפת
פלה שוקולד בציפוי קצפת

פְלָההולנדית: Vla) הוא מוצר מחלבה מהמטבח ההולנדי העשוי מחלב פרה טרי.

מקור

המילה vla תועדה לראשונה במאה ה-13 והתייחסה במקור לכל חומר דמוי חביצה המכסה גם עוגות או את המאפים האחרים. המילה (vlaai (Limburgse vlaai קשורה ומאז מתייחסת לסוג של פאי.[1]

מאפיינים

באופן מסורתי, פלה מיוצר עם ביצים, סוכר וחלב טרי, למרות שחלק מהיצרנים התעשייתיים משתמשים כיום בעמילן תירס ולא בביצים. פלה זמין בטעמים רבים ושונים, מתוכם הווניל הוא הפופולרי ביותר. טעמים נוספים כוללים שוקולד, קרמל, בננה, תפוז ותפוח.[2]

צריכה

פלה נמכר במקור בבקבוקי זכוכית והסמיכות שלה הקשתה על מיצוי כל הכמות המלאה מתוך הבקבוק ולכן תוכנן במיוחד מגרדת בקבוקים (flessenschraper או flessenlikker) למטרה זו. למרות העובדה שפלה נמכר כיום בדרך כלל בקרטונים, מגרדים אלה עדיין נפוצים במטבחים משפחתיים ההולנדיים.

על אף שפלה הוא במקור מוצר הולנדי טיפוסי, הוא הוצג ב-2010 בוולוניה ובגרמניה על ידי חברת Campina ומאז הוא נמכר בכמה חנויות במקומות אלה. הוא נמכר גם בבריטניה, אם כי הוא נקרא שם רק בשם חביצה ונמכר, אך ורק בשפופרות במקום בקרטונים (בדומה לחלב).

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא פלה בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ First occurrence of vla in the Dutch language.
  2. ^ campina.nl; Vla flavors of market leader Campina.
Foodlogo.svg ערך זה הוא קצרמר בנושא מזון. אתם מוזמנים לתרום למכלול ולהרחיב אותו.
Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0