פיקוד המבצעים המיוחדים של ארצות הברית

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
פיקוד המבצעים המיוחדים של ארצות הברית
United States Special Operations Command
סמל הפיקוד
סמל הפיקוד
פרטים
כינוי USSOCOM
מדינה ארצות הבריתארצות הברית ארצות הברית
בסיס האם בסיס חיל האוויר מקדיל, פלורידה
אירועים ותאריכים
תקופת הפעילות 16 באפריל 1987 – הווה (37 שנים)
מלחמות מבצע טופר העיט
מבצע זעם דחוף
מבצע מטרה צודקת
מלחמת המפרץ
מבצעי ארצות הברית בסומליה ובהם קרב מוגדישו
מבצע "שמירת דמוקרטיה" בהאיטי
המלחמה באפגניסטן
קרב טורה בורה
מבצע אנקונדה
המלחמה בצפון-מערב פקיסטן
מלחמת עיראק
מבצע חנית נפטון
מבצע קיילה מולר
פיקוד
יחידת אם מחלקת ההגנה של ארצות הברית
דרגת המפקד גנרל (צבא ארצות הברית) גנרל
מפקד נוכחי גנרל ריצ'רד ד. קלארק

פיקוד המבצעים המיוחדים של ארצות הבריתאנגלית: United States Special Operations Command; בר"ת: USSOCOM), הוא אחד מהפיקודים הקרביים המאוחדים של מחלקת ההגנה של ארצות הברית.

הפיקוד מתכנן ומפעיל מבצעים מיוחדים על פי הנחיית הנשיא או מזכיר ההגנה. תפקידו "לספק לכוחות המבצעים המיוחדים יכולת מלאה להגן על ארצות הברית ועל האינטרסים שלה".[1] פעולות אלה עשויות להתנהל בזמן שלום או במהלך פעולות איבה. בראש הפיקוד עומד קצין בדרגת גנרל 4 כוכבים.

יעוד ומשימות

יעוד הפיקוד "להכשיר ולהפעיל את מערך כוחות המבצעים המיוחדים של ארצות הברית לביצוע מבצעים מיוחדים נגד גורמים מדינתיים ולא-מדינתיים, כדי להגן ולקדם את מדיניות ומטרות ארצות הברית".

משימותיו כוללות:

  • פעולה ישירה (DA) - "פשיטות קצרות והתקפות בקנה מידה קטן המתבצעות בסביבות עוינות, מוכחשות או רגישות פוליטית, ומפעילות יכולות צבאיות מיוחדות כדי לתפוס, להשמיד, ללכוד, לנצל או לפגוע ביעדים שהוגדרו. פעולה ישירה שונה מפעולות התקפיות קונבנציונליות ברמת הסיכון הפיזי והמדיני, בשיטות הפעולה, וברמת יכולת ההפללה והדיוק הנדרשים כדי להשיג יעדים ספציפיים." [2]
  • סיורים מיוחדים (SR) - "פעולות סיור ומעקב הנערכות במסגרת מבצעים מיוחדים בסביבות עוינות, מוכחשות או רגישות פוליטית לאיסוף או אימות מידע בעל משמעות אסטרטגית או מבצעית, באמצעות יכולות שאינן בנמצא בדרך כלל בכוחות קונבנציונליים. פעולות אלה מספקות ערך מוסף למפקדים ומשלימים סיור ומעקב קונבנציונלי אחר." [3]
  • חילוץ קרבי וחילוץ חשאי (CSAR).
  • מלחמה בטרור - פעולות התקפיות ישירות או עקיפות נגד רשתות טרור בזירה גלובליות ואזוריות כדי למנוע, להרתיע, לקדם ולהגיב לאיומי ואירועי טרור.
  • פעולות השתלטות וחילוץ בני ערובה, והגנה על מתקנים וחומרים רגישים של ארצות הברית באזורים מעבר לים.
  • פעילויות למניעת פיתוח, החזקה, והפצה של חומרים, טכנולוגיות ואמצעי אספקה, לשימוש בנשק להשמדה המונית (WMD), על ידי גורמים מדינתיים ולא-מדינתיים.
  • יחסים אזרחיים - קשרי ממשל ותרבות עם הממשלה הזרה, צבאה ואוכלוסייתה.
  • הגנת פנים זרה - מאמצים אזרחיים וצבאיים לסיכול מרד או הפיכה אלימה בממשל המקומי, הגנה מפני חתרנות, התקוממות, טרור ואיומים אחרים המאיימים על הביטחון והיציבות הפנימים.
  • סיוע וייעוץ בארגון, הדרכה והצטיידות, של כוחות הביטחון המקומיים.
  • לוחמה פסיכולוגית - פעולות תעמולה כדי להשפיע על רגשותיהם, מניעיהם, ובסופו של דבר על התנהגות ממשלות זרות, ארגונים, קבוצות ואנשים פרטיים באופן שישרת את היעדים שהוגדרו.
  • לוחמה לא קונבנציונלית - פעולות סיוע לתנועות מחתרת כדי להביא להחלפת השלטון או למלחמה בכוח כובש.
  • פעולות סיוע הומניטרי כדי להקל או להפחית את הסבל האנושי, מחלות, רעב או עוני.

מרכיבי המערך

ערך מורחב – כוחות המבצעים המיוחדים של ארצות הברית

ראו גם

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

  1. ^ USSOCOM, HEADQUARTERS USSOCOM
  2. ^ <rUS Department of Defense (2007-07-12). "Joint Publication 1-02 Department of Defense Dictionary of Military and Associated Terms" (PDF). אורכב מ-המקור (PDF) ב-2009-11-08. נבדק ב-2007-10-01.
  3. ^ Department of Defense, [https://web.archive.org/web/20091108082044/http://www.dtic.mil/doctrine/jel/new_pubs/jp1_02.pdf Department of Defense Dictionary of Military and Associated Terms Joint Publication 1-02] (עמ' 511), Wayback Machine, ‏19 August 2009


הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

30772669פיקוד המבצעים המיוחדים של ארצות הברית