פיציולה

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
פיציולה
Pizzaiola

פִיצַיוֹלָה או פיצאיולהאיטלקית: Pizzaiola) היא מנה איטלקית המבוססת על פרוסות בשר, רוטב עגבניות ואורגנו. המנה מזכירה מעט את הפיצה בצבעים ומכאן שמה.

היסטוריה

מקור הפיציולה הוא בהחלט נאפוליטני.[1] המתכון ראה תפוצה נרחבת והיה נושא לפרשנויות מחודשות רבות. הצלחתו של המאכל המסוים הזה חייבת להימצא לא רק בפשטות הביצוע שלו, אלא גם בעובדה שלאחר סיומו ניתן להשתמש ברוטב כציפוי גם לפסטה.

מתכון

מרכיבים

הכנה

מחממים את השמן במחבת ומטגנים קלות את השום הקצוץ גס. מוסיפים את העגבניות החתוכות לרצועות ואת המלח. מבשלים הכל כעשרים דקות, על אש בינונית ובסיר מכוסה. לאחר מכן מוסיפים את האורגנו ואת פרוסות הבשר (גב, כתף או סינטה) ומסיימים את הבישול עד שהוא רך. הרוטב המתקבל כך, לאחר שהוסרו הפרוסות שישמשו כמנה, מתאים לתיבול ספגטי או ורמיצ'לי.

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

  1. ^ Jeanne Caròla Francesconi, La cucina napoletana, Grimaldi Editore (2010) ISBN 9788889879580
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

37940676פיציולה